Δε... χαλά χατίρι και με απευθείας αναθέσεις η Περιφέρεια

Παραπολιτικά
Δε... χαλά χατίρι και με απευθείας αναθέσεις η Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aπευθείας αναθέσεις για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, για αθλητικές, για κεράσματα, για μπουφέδες, για εκδηλώσεις διαφόρων τύπων, για εσπερίδες, για διαφημίσεις σε κάθε είδους περιοδικά κ.ά. έχουν την τιμητική τους στην Περιφέρεια

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι απευθείας αναθέσεις έχουν την τιμητική τους. “Χορός” αναθέσεων σχετικά μικρών (σε ποσά), αλλά πολλών (σε αριθμό) κονδυλίων για κάθε δραστηριότητα. 

Για παράδειγμα, απευθείας αναθέσεις για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, για αθλητικές, για κεράσματα, για μπουφέδες, για εκδηλώσεις διαφόρων τύπων, για εσπερίδες, για διαφημίσεις σε κάθε είδους περιοδικά ιδίως του εξωτερικού, για ηχητικές καλύψεις και ένα σωρό άλλα. 

Ακόμη υπάρχει ανάθεση για “φιλαναγνωσία”. Επίσης υπάρχει μια πρόσφατη ανάθεση σε μια εταιρεία ALASKA ΙΚΕ για συμβολή στην ταινία “Γραμβούσα” με 10.000 ευρώ - ποια είναι αυτή η ΙΚΕ και η ταινία, ένας Θεός γνωρίζει πριν την παραγωγή της. 

Ας πούμε και να δεχτούμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα και ας το αιτιολογήσουμε. Όμως η γραφειοκρατία και ενασχόληση υπαλλήλων για προτάσεις, εγκρίσεις, για πληρωμές, εντάλματα αποδοχές, “Διαύγεια” κ.λπ. είναι τεράστια. Δουλειά δεν έχουν; Και πέραν των δαπανών, που αθροιστικά και ετήσια τα ποσά (θυμίζουμε, δημόσιο χρήμα είναι αυτό) είναι μεγάλα, επιβαρύνουν και τη διοίκηση με τεράστια γραφειοκρατία. Άσε που το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και τρέχουν στον περιφερειάρχη, που συνήθως δε χαλάει χατίρι. 
 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News