τηλεόραση

ΕΡΤ, διαφημίσεις και “χουβαρνταλίκια” 

Παραπολιτικά
ΕΡΤ, διαφημίσεις και “χουβαρνταλίκια” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετατρέπουν σιγά-σιγά σε λαϊκίστικο κανάλι τη δημόσια τηλεόραση, προσπαθώντας να την εξομοιώσουν με τα ιδιωτικά...

Οξύμωρο και... τρελό αυτό που συμβαίνει με τα κανάλια και ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Του κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης, υπενθυμίζουμε. Τι συμβαίνει; Λοιπόν, ενώ η ΕΡΤ εισπράττει μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος γύρω στα 200 εκατ. τον χρόνο, συμμετέχει και στην ελεύθερη αγορά διαφήμισης και εισπράττει από διαφημιζόμενους. 

Ποιος μπορεί να εξηγήσει ότι ένας δημόσιος οργανισμός που έχει σίγουρα έσοδα από το δημόσιο χρήμα μπορεί να ανταγωνίζεται όλα τα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα. Ένας ανταγωνισμός αθέμιτος 100%, καθώς οι της ΕΡΤ τα βρίσκουν έτοιμα από τον ελληνικό λαό, αλλά... εισπράττουν και από τη διαφημιστική “πίτα” της ελεύθερης αγοράς.

Και κάνουν και τους κουβαρντάδες. Μετατρέπουν σιγά-σιγά σε λαϊκίστικο κανάλι τη δημόσια τηλεόραση, προσπαθούν να την εξομοιώσουν με τα ιδιωτικά, αφού και πρωινάδικα και εκπομπές life style αρχίζουν να εμφανίζονται. Άσε που μοιράζουν χρήμα σε πολλά σίριαλ παράγωγες σε δικούς τους ανθρώπους. “Κολυμπήθρα του Σιλωάμ” έχει γίνει η ΕΡΤ, ξεπλένοντας υποχρεώσεις σε ημέτερους και απαιτώντας από ουδέτερους που τους δίνουν δουλειές με το κρατικό χρήμα. 

Κι άλλο οξύμωρο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται καν ούτε τον ρόλο μιας δημόσιας τηλεόρασης πραγματικά εκεί στην ΕΡΤ. Πώς να εξηγήσει κανείς ότι ακόμη και σε αθλητικές εκπομπές ζωντανές, π.χ. σε έναν αγώνα μπάσκετ, κόβουν για να δείχνουν διαφημίσεις και δη στοιχηματικές εταιρείες. 

Δεν τα είδαμε αυτά σε καμία κρατική τηλεόραση άλλων χωρών. Σε καμία περίπτωση. Εδώ όμως είναι αλλιώς. 

Η δημόσια τηλεόραση ωθεί για να... ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια, προωθεί στην κοινωνία συνήθειες που οδηγούν μαθηματικά σε φαινόμενα κοινωνικής σήψης, όπως είναι ο τζόγος σε κάθε του έκφανση. Αν είναι δυνατόν! Και δεν το κάνει για να επιβιώσει, η επιβίωσή της είναι εξασφαλισμένη από τα χρήματα των φορολογουμένων! 

Ε, και τα παίρνει από το κράτος, αλλά και να προωθεί προϊόντα που δεν είναι συμβατά με την κοινωνία που θέλει ένα σοβαρό κράτος. 
 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News