Κασσελάκης - Τάιλερ ΙΝΤΙΜΕ

Πατρίς, θρησκεία και γκέι οικογένεια

Παραπολιτικά
Πατρίς, θρησκεία και γκέι οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης έκανε επίδειξη “θρησκευτικότητας αλά αμερικάνα” κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και εκφράστηκε κολακευτικά για τη θρησκεία, επιδεικνύοντας πολιτικά χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα τα έχουμε συνδυάσει με τη Δεξιά και όχι με την Αριστερά

Ακόμη και οι λίγοι συριζαίοι που δεν είχαν καταλάβει πλήρως τι ακριβώς... έβαλαν στο κεφάλι τους με τον Κασσελάκη, το κατάλαβαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Ο Κασσελάκης έκανε επίδειξη “θρησκευτικότητας αλά αμερικάνα” και εκφράστηκε κολακευτικά για τη θρησκεία, επιδεικνύοντας πολιτικά χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα τα έχουμε συνδυάσει με τη Δεξιά και όχι με την Αριστερά. Ή τουλάχιστον την Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως αρχή τη μη ενασχόληση με τα θρησκευτικά ζητήματα στην πολιτική ατζέντα.

Ο Τσίπρας στα... Θεοφάνια

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα ήταν δηλωμένος άθεος και δεν είχε ακολουθήσει το θρησκευτικό τυπικό ούτε στον γάμο του, ούτε στη βάφτιση των δύο παιδιών του. Ωστόσο, όταν έγινε πρωθυπουργός, τον είδαμε να... προσεγγίζει την εκκλησία, να συμμετέχει στην εορτή των Θεοφανίων και να αποκρούει κάθε προσπάθεια υπουργών του (λ.χ. του Φίλη) να προωθήσουν τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Βεβαίως, ο πολιτικός καιροσκοπισμός του Τσίπρα δε φτάνει επ’ ουδενί αυτά που “διέπραξε” ο Κασσελάκης.

Θαύμα πιδάκι μ’, θαύμα!

Ο Κασσελάκης εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά λόγια υπέρ της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και διατράνωσε και τη δική του πίστη. Και μάλιστα, αναφέρθηκε και σε... θαύμα (!) που, λέει, έλαβε χώρα κατά τη βάπτισή του. Αλλά ας δούμε πώς το περιγράφει ο ίδιος: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε και στην... προφητεία του Αγίου Τσαλίκη, ο οποίος «είπε στους γονείς μου: “αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”».

Τους πήρε στο ψιλό ο Άδωνις...

Φυσικά η επίδειξη θρησκευτικότητας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ευκαιρία στα media να ασχοληθούν με σκωπτική διάθεση, φτάνοντας μάλιστα να ζητήσουν από τον... Άδωνι Γεωργιάδη (!) να σχολιάσει το θέμα. Μάλιστα χαρακτήρισε «πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα» τη στάση «του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της Εκκλησίας και της θρησκείας».

Δεν ξέρω γιατί θεωρείται “ειδικός στη θρησκεία ο Άδωνις”, ο οποίος πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν γνωστός αρχαιολάτρης και πίστευε στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο. Αλλά από τη στιγμή που εισήλθε στην πολιτική, κατανόησε ότι δεξιός πολιτικός στην Ελλάδα δεν προκόβει αν δεν είναι 100% ορθόδοξος και... έκανε μεγάλη στροφή. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Βολές και από Πολάκη

Σε μια πιο... σχετική με το θέμα αναφορά, ο Παύλος Πολάκης προσπάθησε να “μαζέψει” λίγο την εικόνα του Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου. Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News