Πασαλιμάνι κατάρρευση κτιρίου
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Πάλι καλά που δεν τους δίκασαν... 

Παραπολιτικά
Πάλι καλά που δεν τους δίκασαν... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οικοδόμοι παλεύουν στις οικοδομές για ένα κομμάτι ψωμί και κάποιες φορές το μεροκάματο που κάνουν είναι και το τελευταίο τους...

Πάλι καλά που δε δίκασαν τους οικοδόμους για το νέο εργατικό δυστύχημα στον Πειραιά! Κι όμως... Λίγο έλειψε να γίνει κι αυτό... Όπως έγινε γνωστό, ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη αφέθηκαν οι οικοδόμοι που εργάζονταν στο κτήριο που κατέρρευσε προχθές Τρίτη 16 Απριλίου στον Πειραιά. 

Έτσι, ευτυχώς, δε συνεχίστηκε μία εξέλιξη που θα ήταν άδικη έως και απάνθρωπη για τους ανθρώπους αυτούς, που για ένα κομμάτι ψωμί παλεύουν στις οικοδομές και κάποιες φορές το μεροκάματο που κάνουν είναι και το τελευταίο τους... Συγκεκριμένα, μαζί με τον εργολάβο βρέθηκαν να δικάζονται και οι οικοδόμοι, που ήταν αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση. Να δουλεύουν χωρίς μέτρα ασφαλείας και με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα. 

Νωρίτερα από τα Δικαστήρια του Πειραιά είχε περάσει η απεργιακή πορεία του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων της πόλης. Εκεί, ο πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, ανέδειξε τη δίκαιη απαίτηση των εργαζομένων για μέτρα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να επιβληθούν στους χώρους δουλειάς, αλλά και να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Χάθηκε ένας βιοπαλαιστής αστυνομικός 

Τι είχε συμβεί; Κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι κατέρρευσε ενώ μέσα εκτελούνταν εργασίες. 
Από την κατάρρευση, τη ζωή του έχασε ένας εργαζόμενος, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή της ήταν ειδικός φρουρός 31 ετών, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες. Ένας νέος άνθρωπος που πάλευε για ένα κομμάτι ψωμί. Που προσπαθούσε να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του. 

Συγκλονίζει το δράμα των εργατικών δυστυχημάτων 

Στο μεταξύ, αμείωτο παραμένει το δράμα στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα. Μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας... Οι νεκροί έφτασαν τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες. Τα στοιχεία αυτά δίνουν στη δημοσιότητα οι συνδικαλιστές. Βάζοντας λοιπόν και το νέο δυστύχημα στις 16 Απριλίου στον Πειραιά, φτάνουμε στους 13 νεκρούς. 

Έχουμε δηλαδή πολύ περισσότερους νεκρούς σε σχέση με το προηγούμενο τετράμηνο. 

Και να μην ξεχάσουμε το πιο πρόσφατο δυστύχημα εδώ στο Ηράκλειο. Όταν ένας ακόμη εργάτης που χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή. Ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής 59 χρονών, που βρέθηκε στο κενό όταν έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ νέας οικοδομής στη λεωφόρο Κνωσού, σε κάθετο δρόμο, στην οδό Αργιλιάς. 
Το εργατικό δυστύχημα ήταν το δεύτερο στην Κρήτη με την έναρξη του 2024. Μόνο στο νησί μας, μέσα στο 2023 σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να δουλέψουν για να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους! 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News