Γιόφυρο

Γιόφυρο: Ένας κόμβος μόνο για πολύ γερά νεύρα

Παραπολιτικά
Γιόφυρο: Ένας κόμβος μόνο για πολύ γερά νεύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά στον κόμβο Γιοφύρου, τη λεωφόρο 62 Μαρτύρων και τον Αϊ Γιάννη Χωστό, η κατάσταση είναι τραγική

Δρόμος για γερά νεύρα πρωί, βράδυ. Ουρές μέχρι τον ΒΟΑΚ και εκνευρισμός. Η εικόνα από ένα απόγευμα στο Γιόφυρο δείχνει τι σημαίνει ταλαιπωρία σε μια πόλη που απλά είναι ζητούμενο μια σωστή κυκλοφοριακή μελέτη.

Μέσα από την εκπομπή “Ώρα Αιχμής” πολλάκις έχουμε αναφερθεί για τους λεγόμενους κόμβους της οργής, που τώρα, λέει, θα αλλάξουν και αυτό είναι δικαίωση για το ρεπορτάζ. Μάλιστα, στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα πριν δύο χρόνια, ο τότε αντιδήμαρχος είχε παραδεχθεί τον προβληματικό κόμβο στη λ. 62 Μαρτύρων και την ανάγκη να καταργηθεί. Στην ίδια εκπομπή ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός είχε ανακοινώσει τις αλλαγές. 

Ναι, αυτό είναι ο ρόλος του ρεπορτάζ, όμως σίγουρα δεν αρκεί όσο βλέπουμε αυτές τις εικόνες στο Ηράκλειο. Καθημερινά στον κόμβο Γιοφύρου, τη λεωφόρο 62 Μαρτύρων και τον Αϊ Γιάννη Χωστό, η κατάσταση είναι τραγική. Άλλωστε οι εικόνες δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Είναι τραγικό να πρέπει να περιμένεις μισή και πλέον ώρα για να φτάσεις από την εθνική στον κόμβο Γιοφύρου, ενώ για να πάρεις τον δρόμο δεξιά, δηλαδή την 62 Μαρτύρων, μπορεί να χρειαστεί μέχρι και μία ώρα για να φτάσεις στη Χανιώπορτα. Τώρα ατάκες του τύπου “το Ηράκλειο είναι μεγαλούπολη και αυτά είναι αναπόφευκτα” είναι λόγια για να βολεύουν αυτούς που πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες.

Τελικά σε αυτήν την πόλη όλα λάθος όσο δεν υπάρχει μια επί της ουσίας κυκλοφοριακή μελέτη, που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε περιοχής. Όσο δεν υπάρχει σχεδιασμός, το Ηράκλειο απλά θα συνεχίζει να είναι ένας εφιάλτης που θα κάνει δύσκολη την καθημερινότητα ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Οι εικόνες από το Γιόφυρο δεν είναι είδηση, μίας και δεν αναζητούμε την είδηση, αλλά τη λύση. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News