Βασίλης Κούδας

Βασίλης Κούδας: «Είμαι θυμωμένος για την ξεθεμελίωση της Δημόσιας Υγείας»

Παραπολιτικά
Βασίλης Κούδας: «Είμαι θυμωμένος για την ξεθεμελίωση της Δημόσιας Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα», διαμηνύει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην κυβέρνηση

«Είμαι θυμωμένος. Η ξεθεμελίωση της Δημόσιας Υγείας, της Ψυχικής Υγείας απειλεί τη ζωή μας», είπε στο Ράδιο 98,4 ο ψυχίατρος-μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κούδας, τόσο για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, όσο και για τα όσα συνέβησαν με τον έφηβο που έχρηζε βοήθειας από την κλειστή Παιδοψυχιατρική.

«Δε γίνεται τα νοσοκομεία να φυτοζωούν, να παζαρεύεται η ασφάλεια όλων μας. Δε γίνεται να ευθύνονται οι άλλοι πάντα. Τα προβλήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό, τα φέρνουν οι πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε.

Ο Βασίλης Κούδας, ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναφορικά με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε ότι «ο διαχωρισμός της Ψυχικής Υγείας και η διοικητική ένταξή της στις Υ.ΠΕ. είναι μέγα λάθος που το βρίσκουμε ήδη μπροστά μας, αλλά με προφανή τον στόχο της ιδιωτικοποίησης του συνόλου των υπηρεσιών της, καθώς απροκάλυπτες είναι και οι δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, ότι αυτό που προέχει είναι η “τάχιστη απορρόφηση κονδυλίων στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες της”».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News