εφκα

ΣτΕ: Μπλόκο στους ιδιώτες μάνατζερ στον e-ΕΦΚΑ

Παραπολιτικά
ΣτΕ: Μπλόκο στους ιδιώτες μάνατζερ στον e-ΕΦΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ξεμπρόστιασμα των τακτικών της κυβέρνησης»

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργου Γαβρήλου, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις για την τοποθέτηση τριών γενικών διευθυντών, προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα, στον e-ΕΦΚΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ξεμπρόστιασμα των τακτικών της κυβέρνησης» και προσθέτει: «Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης, που προέκυψε μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, είναι εξόχως αναλυτικό και αναδεικνύει τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπάθησε να υπερβεί το Σύνταγμα, ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της “golden boys”.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, η πλήρωση οργανικών θέσεων του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, καταρχήν, πρέπει να γίνεται από τακτικούς μόνιμους υπαλλήλους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να στοιχειοθετείται από την ιδιαιτερότητα, την ειδική αποστολή και τις αρμοδιότητες της θέσης, η επιλογή προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα.

Προκύπτει, λοιπόν, πως μόνο συνταγματική παρέκκλιση αποτελεί η διαδικασία “διορισμών”, των εκλεκτών της Ν.Δ., γενικών διευθυντών στον e - ΕΦΚΑ, αφού δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τι το “ιδιαίτερο” έχουν αυτές οι θέσεις για τις οποίες δεν ήταν κατάλληλοι οι έμπειροι υπάλληλοι του Δημοσίου και έπρεπε να φέρουν ιδιώτες ή προσφάτως “γαλάζιους” αποχωρήσαντες από το Δημόσιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News