Μαρέβα, Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιλογή αντιπάλου

Παραπολιτικά
Επιλογή αντιπάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ικανοποιείται το κοινό που θέλει θέαμα και αντιπαραθέσεις και... μύτη δε ματώνει και συνεχίζονται κανονικά οι μπίζνες

Γράφαμε πριν από λίγο καιρό ότι ο Μητσοτάκης έδειχνε, στο “αμπεμπαμπλόμ” επιλογής του “κύριου” αντιπάλου ενόψει ευρωεκλογών, να “κάθεται” στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη. Αλλά μετά οι εξελίξεις και διάφορα σημάδια, έδειξαν ότι αλλάζει προσανατολισμό και επανακάμπτει στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επίσης σημειώσαμε από τις στήλες ετούτες.

Έκτοτε, ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να... ξαναφέρει το κόμμα του ως “κύριο αντίπαλο” για τη Ν.Δ., καθώς αντιλαμβάνεται ότι, μια και γενικώς το ΠΑΣΟΚ δεν τραβά, θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να βγει από πάνω στη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ “πήρε κεφάλι” στις αντικυβερνητικές πρωτοβουλίες με αφορμή την αναζωπύρωση της τραγωδίας των Τεμπών και κατέθεσε μάλιστα πρόταση δυσπιστίας! Και στη συνέχεια αναφορά στην Εισαγγελία!

Αλλά παρ’ όλα αυτά, φαίνεται να μην κερδίζει την... προσοχή του Κυριάκου. Την οποία την κέρδισαν οι... συριζαίοι, με πρόσχημα μια παραφυάδα της ίδιας υπόθεσης, τα υποτιθέμενα “συμφιλιωτικά” sms της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη.

 

Τα... θεματάκια

 

Βεβαίως, η υπόθεση Μαρέβα-Ακρίτα έχει πολλά... θεματάκια. Καταρχάς, όσοι μιλάνε για “σεξισμό” ένεκα της υπόθεσης αυτής και ειδικότερα των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε η Ακρίτα, μάλλον δεν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει σεξισμός. Επιεικώς ηλίθιοι. Πάει αυτό, πάμε παρακάτω. Από τη στιγμή που η υπόθεση είναι “προσωπική”, από πού κι ως πού ανακοινώνεται η αγωγή της Μαρέβα μέσω του... γραφείου του πρωθυπουργού; Τι διάολο φαραωνισμοί είναι αυτοί; Ούτε τα προσχήματα, μωρέ;

Κατά τα λοιπά, δυο (προνομιούχοι) γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα και ειλικρινά έχουμε σοβαρότερα θέματα να δούμε. Η υπαρκτή διαπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και η... ειρηνευτική αποστολή των δύο στενότερων συνεργατών του σε αυτά τα “στραβωμένα” συμφέροντα μετατρέπεται σε ένα λαϊκό θέαμα με τη Μαρέβα σε ρόλο αμέτοχου θύματος (όχι πολύ πειστική η ερμηνεία) και την Ακρίτα ως... Εμιλιάνο Ζαπάτα από το Wish.

Και ικανοποιείται το κοινό που θέλει θέαμα και αντιπαραθέσεις και... μύτη δε ματώνει και συνεχίζονται κανονικά οι μπίζνες.

Γιατί όλα είναι μπίζνες. Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε, αγαπητοί συνέλληνες, ότι όλα είναι μπίζνες. Και το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων πολιτικών χώρων, λειτουργεί ως διοίκηση επιχείρησης στην καλύτερη, δουλάρα των συμφερόντων στη χειρότερη.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News