Τριαντάφυλλο

Ένα μοναχικό κόκκινο τριαντάφυλλο εκεί που έπεσε νεκρή για άλλη μια φορά γυναίκα

Παραπολιτικά
Ένα μοναχικό κόκκινο τριαντάφυλλο εκεί που έπεσε νεκρή για άλλη μια φορά γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ήταν η δεκαετία του 1980 ή και του 1990, τα δελτία, οι εφημερίδες θα έδιναν την “είδηση” ως «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε» ή «τον τύφλωσε το πάθος» ή κάποιο άλλο από τα δεδομένα κλισέ που περιγράφουν ένα έγκλημα πάθους

Ένα μοναχικό κόκκινο τριαντάφυλλο, αφημένο στο πεζοδρόμιο. Στο σημείο όπου λίγες ώρες νωρίτερα, άλλη μια γυναίκα είχε πέσει νεκρή, σε ένα “έγκλημα πάθους” το οποίο επαναλαμβάνεται συνεχώς, αυτούσιο σχεδόν θα έλεγες, όλο και πιο συχνά.

Στις περισσότερες φορές, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, με θύματα γυναίκες και θύτες άνδρες.

Αν ήταν η δεκαετία του 1980 ή και του 1990, τα δελτία, οι εφημερίδες θα έδιναν την “είδηση” ως «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε» ή «τον τύφλωσε το πάθος» ή κάποιο άλλο από τα δεδομένα κλισέ που περιγράφουν ένα έγκλημα πάθους.

Σήμερα ξέρουμε καλύτερα και οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε μία γυναικοκτονία (δεν είναι κάθε φόνος γυναίκας “γυναικοκτονία”, ας το κατανοήσουμε κι αυτό) όταν τη βλέπουμε.

Έναν φόνο που πραγματοποιήθηκε από έναν φθονερό, ζηλιάρη άνδρα, που βλέπει τη γυναίκα ως ιδιοκτησία του και, όταν δεν τον θέλει πια, τη σφάζει ή την εκτελεί δίχως δεύτερη σκέψη.

Για την αστυνομική διάσταση της υπόθεσης, θα μιλήσουν άλλοι. Εμείς απλώς να πούμε ότι δεν μπορεί στην εποχή μας να συνεχίζονται αυτού του είδους τα εγκλήματα. Κάτι κάνουμε πολύ στραβά!

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News