Τι θα γίνει με τον Αναποδάρη;

Παραπολιτικά
Τι θα γίνει με τον Αναποδάρη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτες που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες έχουν καταδείξει τη σημαντική ωφέλεια για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος από την κατασκευή φράγματος στον Αναποδάρη ποταμό

Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης θέτει το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος του Αναποδάρη. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, το οποίο θα εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως από τη μέση ετήσια απορροή του χειμάρρου, που υπολογίζεται σε 35 εκατ. κυβικά και θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Μελέτες που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες (ΔΕΗ, FEOGA, υπ. Γεωργίας) και που διατηρούνται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταδείξει τη σημαντική ωφέλεια για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του νομού Ηρακλείου από την κατασκευή φράγματος στον Αναποδάρη ποταμό.

Η θέση κατασκευής του φράγματος - περιοχή Δεμάτι ν. Ηρακλείου είναι εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Κρήτης και προβλέπεται στη μελέτη διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του νομού Ηρακλείου.

Για τη μελέτη του φράγματος αυτού απαιτείται πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου και ερωτά αν θα διατεθούν τα χρήματα για το έργο αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News