βια παραβατικότητα σκια ανθρωπος δρομος

Η σχολική βία δεν έχει τέλος! - Μπορεί και να έχει δίκιο ο Ζαχάρης

Παραπολιτικά
Η σχολική βία δεν έχει τέλος! - Μπορεί και να έχει δίκιο ο Ζαχάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομίζω πως έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης

Θλιβερό σκηνικό που επαναλαμβάνεται... Κάθε λίγο και λιγάκι, σε μια Ελλάδα που δυστυχώς μαστίζεται από βία, εγκληματικότητα, βιασμούς, δυσάρεστες καταστάσεις, που αν ανατρέξουμε πιο πίσω, σε προηγούμενες δεκαετίες, δε νομίζω ότι θα τα δούμε όλα αυτά να συμβαίνουν σε τόσο μεγάλο, ανησυχητικό βαθμό. 

Αυτή τη φορά, σε σχολείο στον Πύργο της Ηλείας. Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ανάμεσα σε μαθήτριες. Δύο 14χρονα παιδιά. Τσακώθηκαν, λέει, άγρια. Άρχισαν τις κλοτσιές, τις μπουνιές και τα μαλλιοτραβήγματα. Και τι έκαναν οι συμμαθητές τους; Τουλάχιστον οι περισσότεροι; Το μόνο που έκαναν ήταν είτε να καταγράφουν το περιστατικό, είτε να επευφημούν το θέαμα με μόνο μια-δυο άλλες μαθήτριες να προσπαθούν να σταματήσουν τον καβγά. 

Νομίζω πως έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης. Από τον Σεπτέμβριο που θα απαγορευτούν τα κινητά στα σχολεία το φαινόμενο αυτό θα μειωθεί δραστικά. Θα δούμε. Πάντως, πολύ μεγάλη θλίψη και απογοήτευση, σε μια Ελλάδα που δε θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News