Φινλανδία κόσμος Ελσίνκι

Κρίση και στην Φινλανδία - Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα δρομολογεί η κυβέρνηση

Παραπολιτικά
Κρίση και στην Φινλανδία - Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα δρομολογεί η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικονομία της χώρας πνέει τα λοίσθια.», σημειώνει ο κ. Γιώργος

Το δύσκολο γρίφο του προϋπολογισμού προσπαθεί να λύσει το οικονομικό επιτελείο της φινλανδικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα φινλανδικού Μέσου που μας έστειλε ο αναγνώστης μας που ζει στο Ελσίνκι, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πάντα μας ενημερώνει για τις εξελίξεις στη βαλτική χώρα, η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Riikka Pura φαίνεται να δρομολογεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση των  περικοπών των συντάξεων.

«Καλημέρα σας καλή εβδομάδα. Καταρχήν δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Το φινλανδικό KELA (αντίστοιχος ΕΦΚΑ στην Φινλανδία) κόβει από την 1/4/2024 σε 406.000 οικογένειες το μηνιαίο ποσό τών 100 ευρώ από την κρατική επιδότηση για το νοίκι, σύμφωνα με τη φινλανδική Iltalehti του σαββατοκύριακου. Ο λόγος; Η οικονομία της χώρας πνέει τα λοίσθια.», σημειώνει ο κ. Γιώργος αρχικά και προσθέτει: «Επίσης ο πρωθυπουργός Petteri Orpo και η υπουργός οικονομίας Riikka Pura (ακροδεξιος κυβερνητικος εταίρος) σε εκτακτο συμβούλιο πριν λίγες μέρες αποφάσισαν πως σύντομα η φινλανδική κυβέρνηση θα κάνει περικοπές στις συντάξεις για να σωθεί η χώρα. Η Φινλανδία "δανείζεται" δεκατέσσερα δις ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε... 

συντάξεις φινλανδία

«Όπως βλέπετε στη φωτογραφία νούμερο αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα κάνει περικοπές στις συντάξεις Παρότι το πορτοφόλι του συνταξιούχου είναι άδειο και νούμερο. Στην ίδια σελίδα και η υπουργός οικονομικών Riikka Pura  μετά την απόφαση του Συμβουλίου.», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News