τεμπη

Τέμπη: Όταν η δημοσιογραφία φέρνει στο φως υποθέσεις!

Παραπολιτικά
Τέμπη: Όταν η δημοσιογραφία φέρνει στο φως υποθέσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα θέλαμε να πούμε όμως δυο κουβέντες από καρδιάς… σημειώνει η συντακτική ομάδα του defence-point, με αφορμή την συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στην ΚΡΗΤΗ TV και τις «Αντιθέσεις», αλλά και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που έκανε στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη

Την ανάγκη να υπενθυμίσουν τον αγώνα των δημοσιογράφων για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, σε μία εποχή ιδιαίτερη για την εποχή μας συνθήκη, με τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στοχοποιούνται απλά γιατί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά αρνούνται να σιωπήσουν, ένιωσε η συντακτική ομάδα του defence-point, με αφορμή την συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στην ΚΡΗΤΗ TV και τις «Αντιθέσεις», αλλά και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που έκανε στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, δηλώνοντας την απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του συναδέλφου.

Η Μαρία Καρυστιανού Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών, μιλάει για όλους και για όλα στις “Αντιθέσεις”, 396 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, με τους 57 επισήμως νεκρούς, την μια αγνοούμενη και τους δεκάδες τραυματίες. Η Μαρία Καρυστιανού, ανοίγει τον φάκελο όλων όσων βιώνουν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, των νεκρών και τραυματιών των Τεμπών και μιλάει για το συλλογικό τραύμα που προκάλεσε η τραγωδία στην Ελληνική κοινωνία, με τις διαστάσεις του και εκτός Ελλάδας. Αυτή είναι η εισαγωγή στη συνέντευξη που εξασφάλισε ο Γιώργος Σαχίνης και το ΚΡΗΤΗ TV.

«Θα θέλαμε να πούμε όμως δυο κουβέντες από καρδιάς...», σημειώνουν οι συντάκτες και προσθέτουν:

«Ο αγώνας της Καρυστιανού, αποδεικνύει την κρυμμένη δύναμη που έχει ο πολίτης ως άτομο. Το κίνητρό της είναι ασφαλώς τεράστιο, ώστε να προτεραιοποιήσει τον αγώνα που διεξάγει, έναντι της παραμονής στο καταφύγιο της οικίας και της οικογενείας της. όσα έχει πετύχει, κατάφεραν να κλονίσουν το επικοινωνιακό αφήγημα με το οποίο επιχειρήθηκε να κλείσει, πολιτικά, αυτή η υπόθεση. Κι αυτό ισχύει, χωρίς κανείς να αμφισβητεί ότι στο ανθρώπινο επίπεδο, πιθανότατα, δεν υπήρξε Έλληνας πολίτης που να μη στενοχωρήθηκε στον απόλυτο βαθμό, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού και κόμματος. Αυτό συμπεριλαμβάνει και όλους τους πολιτικούς.

Ωστόσο, ως ουσία παραμένει ότι ο αξιοπρεπής αγώνας αυτής της γυναίκας, με τον άμεσο και ειλικρινή λόγο στον οποίο δεν διακρίνει κανείς τίποτε άλλο παρά την αγωνία της να αποτρέψει κάθε επικοινωνιακή ή άλλη -ποινική;- συγκάλυψη. Ο αγώνας αυτός λαμβάνει και μια διάσταση “ψυχοθεραπείας”, μια προσπάθεια να μείνει σε επικοινωνία με το άδικα χαμένο παιδί της. Ενός θύματος του άθλιου μεταπολιτευτικού “κράτους” που οικοδομήσαμε όλοι μας. Άλλοι διότι επωφελήθηκαν και άλλοι διότι προσυπέγραψαν με την ψήφο και την απραξία τους αυτή την αλητεία… που ταΐζει πολλούς. Από τον πιο απλό πολίτη, μέχρι τον καθένα που διαθέτει πολιτική ή οικονομική εξουσία.

Μετά από αυτά τα λίγα λόγια και πριν σας αφήσουμε να παρακολουθήσετε αυτή τη συγκλονιστική συνέντευξη, αξίζουν δημόσια δυο λόγια και για τον οικοδεσπότη της εκπομπής, τον συνάδελφο και φίλο Γιώργο Σαχίνη. Να του πιστώσουμε την εμμονή σε αυτό το θέμα και τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα, ενώ τα συστημικά Μίντια, αλλά ακόμα κι εμείς του δημοσιογραφικού τοπίου του υδροκέφαλου αθηνοκεντρικού κράτους, παραμέναμε δύσπιστοι. Η εξέλιξη της υπόθεσης τον δικαίωσε.

Η απόδειξη ότι αυτή η υπόθεση είχε ουσία, κατακρεουργεί κάθε προσπάθεια να καταλογιστούν κομματικής φύσεως “ταπεινά” αντιπολιτευτικά κίνητρα. Πολλά από όσα αποτελούν κοινό τόπο στον δημόσιο λόγο σήμερα, τα αποκάλυπτε και επέμενε εδώ και καιρό, όταν οι υπόλοιποι “κοιμόμασταν”. Και φυσικά, δεν υπήρξε κανείς από όσους σήμερα σήμερα προσπαθούν να φανούν δημοσιογραφικά, πατώντας πάνω στις δικές του αποκαλύψεις και τον “πειθαναγκασμό” του συστήματος από τη συγκλονιστική συλλογή άνω του ενός εκατομμυρίου υπογραφών από την κ. Καρυστιανού, να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Αυτοί οι “κανόνες” της σύγχρονης “δημοσιογραφίας”, δεν ισχύουν για την οικογένεια του DP. Όσους ασχολούνται καθημερινά με αυτό και όλους όσοι μας τιμούν επισκεπτόμενοι τον διαδικτυακό μας κόμβο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News