Διαβάσεις πεζών

Διαβάσεις σε κακό χάλι σε όλη την πόλη

Παραπολιτικά
Διαβάσεις σε κακό χάλι σε όλη την πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2024 να κορνάρουν σε πεζούς που κάνουν το αυτονόητο, προσπαθώντας να διασχίσουν κάθετα τη διάβαση

Διαβάσεις σε κακό χάλι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου. Διαβάσεις που δεν είναι καν ορατές και κυρίως δε λαμβάνονται καθόλου υπόψη από τους διερχόμενους οδηγούς. Ναι, σε αυτήν την πόλη ισχύει η λογική ότι οι πεζοί δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα όταν κινούνται στον δρόμο.

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2024 να κορνάρουν σε πεζούς που κάνουν το αυτονόητο, προσπαθώντας να διασχίσουν κάθετα τη διάβαση. 
Δυστυχώς, στην κουλτούρα λαμβάνουμε βαθμολογία κάτω από τη βάση. Μαζί με τους πεζούς χωρίς δικαιώματα στον δρόμο και οι ποδηλάτες.

Ναι, είναι γεγονός πως το Ηράκλειο εκτός κέντρου είναι η πιο αφιλόξενη πόλη για πεζούς και ποδηλάτες.

Επίσης, κάτι που πρέπει να δει άμεσα η δημοτική Αρχή είναι ο σχεδιασμός από την αρχή των διαβάσεων για πεζούς, μιας και στο παράκτιο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική, με τις διαβάσεις να είναι μόνο στα χαρτιά αφού δε γίνονται σεβαστές σχεδόν από κανέναν.

Ζητούμενο ακόμη είναι η κατασκευή μιας πεζογέφυρας στο Γιόφυρο, για να σταματήσουν οι πεζοί, αναμεσά τους και μικροί μαθητές, να βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους σε ένα σημείο που σε ώρες αιχμής είναι λαβύρινθος.

Τελικά στο Ηράκλειο οι πεζογέφυρες μάλλον είναι ταμπού, μιας και εδώ και χρόνια ακούμε για σχεδιασμό χωρίς αντίκρισμα. Την ίδια ώρα, Πάτρα και Λάρισα έχουν επιλύσει το πρόβλημα με την κατασκευή γεφυρών για πεζούς, ενώ στο Ηράκλειο ψάχνουμε ακόμα τους λόγους ή και την αδυναμία αυτών που μπορεί να αποφασίσουν. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News