Φρέντι Μπελέρης

Θα πάνε με Μπελέρη στις Ευρωεκλογές;

Παραπολιτικά
Θα πάνε με Μπελέρη στις Ευρωεκλογές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά και την απώλεια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ν.Δ. έχει απόλυτη ανάγκη από ένα ή περισσότερα πρόσωπα που να μπορούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους του εθνικιστικού χώρου

Τα πρώτα 28 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. ανακοινώθηκαν χθες και ήταν περίπου αυτοί που σας είχαμε γράψει από τη στήλη τούτη τις προηγούμενες ημέρες. Εκείνοι που ήταν “σιγουράκια” δηλαδή, διότι ως προς τους άλλους, τους... μη σίγουρους, κανένα νέο.

Με άλλα λόγια, λείπει ο “κράχτης” των δεξιών, ακροδεξιών, εθνικιστών ψηφοφόρων που ήταν, όπως είχαμε γράψει, το “ζητούμενο”. Ένας “κράχτης” που θεωρείται απαραίτητος, καθώς αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οι απώλειες στην ευρωκάλπη σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου να είναι τέτοιες που να είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμες. Αυτά, σύμφωνα με τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, τις οποίες βλέπουν μόνο τα μάτια των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου “σε δόσεις” αυτό το νόημα έχει. Καθώς με τα νεότερα δεδομένα, μετά και την απώλεια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ν.Δ. έχει απόλυτη ανάγκη από ένα ή περισσότερα πρόσωπα που να μπορούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους του εθνικιστικού χώρου.

 

Και στο βάθος... Μπελέρης

 

Είναι τόσο κρίσιμο το πολιτικό διακύβευμα, που ο Μητσοτάκης εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά (μάλιστα οι σύμβουλοί του φαίνεται να είναι ξεκάθαρα υπέρ!) το ενδεχόμενο να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο τον Φρέντι Μπελέρη. Μερίδα κυβερνητικών και κομματικών στελεχών είναι εξαιρετικά αντίθετοι, ιδιαίτερα η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, που τρομάζουν στο ενδεχόμενο της βαθιάς κρίσης που θα ξεσπάσει στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία.

Μέχρι τώρα η υπόθεση Μπελέρη είναι μια βολική περίσπαση που απευθύνεται στο ακροδεξιό ακροατήριο της Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης τη χειρίζεται με τυπικό τρόπο “εσωτερικής κατανάλωσης”. Ωστόσο, η προώθηση του Μπελέρη (που συνεχίζει να κρατείται) στο ευρωψηφοδέλτιο θα... ευρωπαϊκοποιήσει το θέμα και θα τραυματίσει βαρύτατα τις σχέσεις της Αθήνας με τα Τίρανα.

Και παράλληλα θα δημιουργήσει και θεματάκια στην Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλος ένας λόγος που από το ΥΠ.ΕΞ... ούτε θένε να ακούνε για μια τέτοια εξέλιξη.

 

Σαμαρικοί;

 

Στο μεταξύ, η εναλλακτική για τον Μπελέρη είναι να βρεθεί κάποιο στέλεχος της πτέρυγας Σαμαρά που θα προωθηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ή/και κάποια πρόσωπα “ευρείας αποδοχής” στον χώρο της ακροδεξιάς, όπως λ.χ. ο Κρανιδιώτης, για τον οποίο σας γράφαμε προχθές. Ο Μπελέρης είναι η πιο “ηχηρή” κίνηση, αλλά είναι κι εκείνη που έχει τεράστια ρίσκα και μοιάζει πολιτικά και διπλωματικά μια εξαιρετικά ανεύθυνη κίνηση.

Τώρα, το τι ακριβώς θα συμβεί... μένει να το δούμε.

 

Ψηφοδέλτιο... με άρωμα κέντρου

 

Βγάζοντας απέξω τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές που θα είναι όλοι υποψήφιοι, εκτός από τον Ζαγοράκη και την Ασημακοπούλου (και τον Κύρτσο, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί προ πολλού), τα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες από τη Ν.Δ. αναδύουν έντονο “άρωμα κέντρου”. Ακόμη και το όνομα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΑ Γιώργου Μπλιούμη που ανακοινώθηκε χθες (το μοναδικό όνομα που δεν είχε “παίξει” μέχρι τώρα και ήταν έκπληξη) δεν είναι κίνηση με τόσο βάρος που να αλλάζει τις εντυπώσεις.

Άλλος ένας λόγος που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον Μητσοτάκη μια “ηχηρή” δεξιά κίνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News