νερο διακοπη

Τα τρικ της νέας κανονικότητας

Παραπολιτικά
Τα τρικ της νέας κανονικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το “Ελλάδα 2.0” οδηγούμαστε στο “Ελλάδα- ΥΔΩΡ 2.0”

Ακούσαμε στο Ράδιο 98,4 τον δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, Βασίλη Λύκο, για το πώς με “όχημα” την παράδοση της διαχείρισης των υδάτων, σε περιφέρειες όπως και της Κρήτης, οδηγούμαστε ουσιαστικά σε πλήρη έλεγχο των υδάτων, που κατ’ όνομα θα εμφανίζονται ως δημόσιο αγαθό. 
«Η σημερινή κυβέρνηση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, βαρύνεται για την τραγική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου, όπως και για τον σκόπιμο κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, προκειμένου να παραδώσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα ένα, αδιαπραγμάτευτα, δημόσιο κοινωνικό αγαθό και να προωθήσει παραπέρα την “εργολαβοποίηση” των δημόσιων έργων». 
Όπως είπε, μετά το “Ελλάδα 2.0” οδηγούμαστε στο “Ελλάδα- ΥΔΩΡ 2.0”. Μετά τα δημόσια Πανεπιστήμια, πωλείται και το νερό. Και μέσα από τον έλεγχο της άρδευσης επιχειρείται η συρρίκνωση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής προς όφελος των μεγάλων Bigfarms, αλλά και ενός άλλου φρούτου: των παγκοσμιοποιημένων insects farms ή Laboratories. Στο ερώτημα αν πρόκειται για δυστοπία, ο ίδιος απαντά πως «αυτή είναι η νέα κανονικότητα ενός παγκόσμιου συστήματος ελέγχου των κοινωνιών, με σύνθημα αυτό, της “επανεφεύρεσης της τροφικής αλυσίδας”». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News