Ο Λοβέρδος και το κόμμα του

Παραπολιτικά
Ο Λοβέρδος και το κόμμα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο χαώδες κενό στο κέντρο-κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος οδήγησε τελικά τον Λοβέρδο να σκεφτεί στα σοβαρά τη δημιουργία δικού του κόμματος

Εδώ και χρόνια, ήδη από τις εποχές που επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ήταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα καταλήξει στη Νέα Δημοκρατία. Ιδεολογικά δεν έχει τίποτε κοινό με την κεντροαριστερά, ακόμη και τη φιλελέ, κοντά στη δεξιά κεντροαριστερά που αντιπροσωπεύει το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ και ούτως ή άλλως σε όλα τα θέματα συμφωνούσε με τις θέσεις της Ν.Δ. Οπότε η λογική κατάληξη θα ήταν να πάει στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως το χαώδες κενό στο κέντρο-κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος οδήγησε τελικά τον Λοβέρδο να σκεφτεί στα σοβαρά τη δημιουργία δικού του κόμματος. Το οποίο χθες ανακοίνωσε, προκειμένου να πάει στις ευρωεκλογές με αυτό!

Μπλε και κόκκινο!

Το όνομα αυτού, όχι ιδιαίτερα... πρωτότυπο. “Δημοκράτες”. Όχι νεοδημοκράτες, μην είστε κακοί, αμάν πια! Σκέτο δημοκράτες! Και τα χρώματα του κόμματος είναι δύο, μπλε (αναμενόμενο) και κόκκινο (μη αναμενόμενο, αλλά... πιασάρικο).

Πάντως, η ανακοίνωση του κόμματος είναι τυπική για ένα κόμμα που κινείται στην κεντροδεξιά. Και... πιο δεξιά ακόμη, καθώς ο Λοβέρδος υιοθέτησε ήδη από τη διακήρυξή του το αφήγημα της «εισβολής λαθρομεταναστών», το οποίο ήταν σημαία της Ν.Δ. το 2020: «Δεν ξεκινάμε από τον Έβρο τυχαία. Βρίσκομαι στα σύνορα για να στείλω μήνυμα από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που αποκρούσαμε πρόσφατα το 2020 απόπειρα εισβολής».

Βρε, λέτε να προσπαθεί να κόψει ψήφους από την παραδοσιακή Δεξιά/ακροδεξιά, η οποία προσπαθεί να κόψει ψήφους από τη Ν.Δ.; Με τέτοιες εθνικιστικές κορώνες, μπορεί. Να πούμε και ότι ο ίδιος ο Λοβέρδος περιέγραψε το κόμμα του ως «λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό». Ναι, ακούγεται σαν τυπικό κεντροδεξιό κόμμα. Σαν παράρτημα της “Μητσοτάκης Α.Ε.”, ίσως. Μπορεί να έχει στήσει franchise ο Μητσοτάκης, ε;

Ποιοι δίνουν το χρήμα

Ο Λοβέρδος είχε το προηγούμενο διάστημα επαφές με σημαίνοντες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το νέο του εγχείρημα. Αναλαμβάνοντας, προφανέστατα, τις ανάλογες “δεσμεύσεις”. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτών των επαφών, αλλά θα το διαπιστώσουμε... στην πράξη. Από τα λεφτά που θα ξοδέψει και από τον τρόπο με τον οποίο θα τον αντιμετωπίσουν τα media. Και από το ποιους θα καταφέρει να “προσελκύσει”, πόσο “βαριά ονόματα” θα τον συντροφεύσουν. Τουλάχιστον από τα media, πάντως, προβλέπω “έξτρα φιλική” αντιμετώπιση, αφού ο Λοβέρδος είναι μια “ασφαλής λύση” για τους πλουτοκράτες ολιγάρχες, αλλά θα πρέπει και να του δώσουν λεφτάκια για να τους κάνει τη δουλίτσα. Τσάμπα δε γίνεται τίποτε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News