Ελευθεροτυπία

Η “Ελευθεροτυπία” του Μαρινάκη

Παραπολιτικά
Η “Ελευθεροτυπία” του Μαρινάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν 380.000 ευρώ και τελικά έφτασε στα 8.100.000 ευρώ

Μέσω δημόσιου πλειστηριασμού που διενεργήθηκε χθες Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη απέκτησε, έναντι τιμήματος 8,1 εκατ. ευρώ, τα σήματα της “Ελευθεροτυπίας”, τα οποία είχαν βγει σε πλειστηριασμό.

Το ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν 380.000 ευρώ και τελικά έφτασε στα 8.100.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα εμπορικά σήματα “Ελευθεροτυπία”, “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και “www.enet.gr” της πρώην εταιρείας “Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Alter Ego.

Ιστορική εφημερίδα

Η “Ελευθεροτυπία” ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984, η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Από το ξεκίνημα της έκδοσης έως και το 2007, ο διευθυντής της εφημερίδας ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ενώ η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News