Χωματερή

Ανησυχία για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

Παραπολιτικά
Ανησυχία για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο το κακό έχει παραγίνει, μιας και ορισμένοι γεμίζουν με σκουπίδια και βαριά αντικείμενα, πέρα από τις γειτονιές, και τις παραλίες και όλα αυτά μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ανησυχία προκαλεί και στην Κρήτη το ζήτημα των ανεξέλεγκτων χωματερών σε πολλά σημεία του νησιού. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Δήμοι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν τα καταφέρνουν, μιας και οι παράνομες χωματερές πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό των μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων. 
Στο Ηράκλειο το κακό έχει παραγίνει, μιας και ορισμένοι γεμίζουν με σκουπίδια και βαριά αντικείμενα, πέρα από τις γειτονιές, και τις παραλίες και όλα αυτά μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Απαιτείται σχέδιο ουσίας και αυτό δεν αφορά μόνο το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη. Μάλιστα, σε ορισμένους δήμους της ενδοχώρας έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους ακόμα και ρέματα ποταμών, με την Κρήτη μάλλον φέτος να έχει σταθεί τυχερή, με δεδομένο ότι δεν έχει βρέξει τόσο έτσι ώστε να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, τουλάχιστον προς το παρόν. Δυστυχώς οι ευθύνες, πέρα από τους πολίτες που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό, ανήκουν και στους Δήμους που άφησαν αυτές τις εικόνες να διογκώνονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Επειδή λοιπόν η περίοδος χάριτος ολοκληρώνεται, ήρθε η ώρα να δούμε έργα και όχι μόνο λόγια απ’ όλους τους Δήμους, και γιατί όχι, να πέσουν και “καμπάνες”, μιας και, όπως λέει ο λαός, “το πάθημα γίνεται μάθημα”. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News