Γιάννης Παναγόπουλος ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: Περιοδεία Γιάννη Παναγόπουλου στην Κρήτη

Παραπολιτικά
ΓΣΕΕ: Περιοδεία Γιάννη Παναγόπουλου στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη: Σήμερα θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο για επισκέψεις σε χώρους εργασίας και ενημερωτικές δράσεις, αύριο στο Ηράκλειο και την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Απριλίου, παρουσιάζει στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα κλιμάκιο της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Παναγόπουλο. 
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου της ΓΣΕΕ στην Κρήτη ήταν τα Χανιά, απ’ όπου χθες ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε το αίτημα για πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τονίζοντας ότι «η επαναφορά της διαπραγμάτευσης στους κοινωνικούς εταίρους θα είναι το “όπλο” των συνδικάτων και μόνο τότε μπορεί να κριθεί αν θα επιτευχθεί ο στόχος». 
Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ επισκέφτηκαν εργασιακούς χώρους και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενώ είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή. Στις πλατείες της πόλης μοιράστηκε έντυπο υλικό με τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ δεν έλειψαν και τα δρώμενα με ξυλοπόδαρους που αναπαριστούσαν την ακρίβεια που βρίσκεται στα ύψη. 
Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ σε δήλωσή του τόνισε πως στόχος της καμπάνιας, που είναι σε εξέλιξη κι έχει τον τίτλο “Ακρίβεια στον θεό, μισθοί στα τάρταρα”, είναι «να αναπτυχθεί το βασικό μέρος των προτάσεων της ΓΣΕΕ που προκύπτει από αυτό που απασχολεί κάθε νοικοκυριό, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο του μόχθου, που δεν είναι άλλο από την ακρίβεια που “καλπάζει” αλματωδώς. Και θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπίσουμε την αγοραστική μας δύναμη». 
Ειδικά για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που διεκδικεί η ΓΣΕΕ, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος υποστήριξε πως είναι το “όπλο” των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν καλύτερες, ουσιαστικότερες αυξήσεις και αμοιβές. Αυτό, σύμφωνα με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε αστείες τις αυξήσεις που δίνονται, τη στιγμή που η αισχροκέρδεια αγγίζει το 10%.
Το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη. Σήμερα θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο για επισκέψεις σε χώρους εργασίας και ενημερωτικές δράσεις, αύριο στο Ηράκλειο και την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News