Βολουδάκη

Συνάντηση εργασίας Σέβης Βολουδάκη για τους πυλώνες διασύνδεσης μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα

Παραπολιτικά
Συνάντηση εργασίας Σέβης Βολουδάκη για τους πυλώνες διασύνδεσης μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Βολουδάκη και ο κ. Κουκιανάκης δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στον σχεδιασμό και ζητήθηκαν εναλλακτικές προτεινόμενες λύσεις όπως η υπογειοποίηση του καλωδίου

Η εγκατάσταση των πυλώνων διασύνδεσης στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά-Δαμάστα, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε η  βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη με τον Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κ. Μάργαρη, τον Πρόεδρο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κ. Καράμπελα και τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη. Ειδικά για την περιοχή του Αποκόρωνα  η προτεινόμενη γραμμή αφορά περιοχές στις παρυφές των Λευκών Ορέων.

Τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσαν ότι για το σχεδιασμό έχει λάβει γνώση η Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια, ενώ έχουν δοθεί σχετικές άδειες από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, την Αρχαιολογία και τα Δασαρχεία.

Η κ. Βολουδάκη και ο κ. Κουκιανάκης δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτό τον σχεδιασμό και ζητήθηκαν εναλλακτικές προτεινόμενες λύσεις όπως η υπογειοποίηση του καλωδίου. «Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως "Απάτητα Βουνά" και με τμήματα εντός περιοχών Natura», τόνισαν.

Η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι είναι πλήρως αντίθετη σε έναν τέτοιο σχεδιασμό που προκαλεί όχληση στο περιβάλλον και βρίσκει εντελώς αντίθετη και την τοπική κοινωνία ζητώντας παράλληλα να αναζητηθούν άλλες λύσεις που θα εξασφαλίζουν την ενεργειακή επάρκεια, αλλά και τον πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News