Τριόπετρα παραλία - Κρήτη
Φωτ. unsplash

Ακίνητα: Οι «καρχαρίες» κοιτούν το νότο της Κρήτης

Παραπολιτικά
Ακίνητα: Οι «καρχαρίες» κοιτούν το νότο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης

Ανεξερεύνητοι προορισμοί, που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο της Ευρώπης, προσελκύουν φέτος σταθερά υψηλή ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας από μεγάλους ξένους.

Οι “καρχαρίες” κοιτούν περιοχές της νότιας Κρήτης και, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Elxis - At Home In Greece θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη τάση το 2024. «Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis - At Home in Greece. Οι Ευρωπαίοι πελάτες της Elxis, που αποτελούν και το κυριότερο αγοραστικό κοινό της ελληνικής εταιρείας, που εδρεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες αγοράς εξοχικών κατοικιών στις περιοχές αυτές, που προσφέρουν απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ήπια τουριστική κίνηση, αλλά παράλληλα είναι ανερχόμενες, έχουν σημαντικά καλύτερες προσβάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δύνανται να προσφέρουν και σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον. Χωριά στο νότιο τμήμα του Νομού Ρεθύμνου, όπως ο Πλακιάς, το Μαριού και ο Ασώματος, με πανοραμική θέα μέχρι τα νησιά της Γαύδου και των Παξιμαδιών, αποτελούν πλέον βασικούς προορισμούς για εκατοντάδες αγοραστές εξοχικών κατοικιών. Περιοχές, οι οποίες, ενώ βρίσκονται στον ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό της Κρήτης, εντούτοις εξακολουθούν να προσφέρουν μια σπάνια ποιότητα ζωής, κοντά στη φύση και τη θάλασσα, την οποία αποζητούν πολλοί αγοραστές από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, οι προσβάσεις παραμένουν καλές, καθώς η απόσταση από την βόρεια πλευρά της Κρήτης και την πόλη του Ρεθύμνου, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα, ενώ απέχουν περίπου το ίδιο από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. «Το κερασάκι στην τούρτα είναι ασφαλώς το προσιτό κόστος αγοράς ενός εξοχικού. Μια νεόδμητη μονοκατοικία δύο υπνοδωματίων με πισίνα και δικό της οικόπεδο 400 μέτρων, κοστίζει περίπου 260.000 ευρώ, ή 300.000 ευρώ αν διαθέτει και τρίτο υπνοδωμάτιο. Μόνο στα τρία αυτά χωριά του νότιου Ρεθύμνου, η Elxis έχει πουλήσει πάνω από 120 βίλες τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσουμε δικά γραφεία στον Πλακιά», σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News