Νεκροταφείο Νέας Αλικαρνασσού

Έτυχαν δύο κηδείες και δεν είχαν τάφο να τους θάψουν στην Αλικαρνασσό (vid)

Παραπολιτικά
Έτυχαν δύο κηδείες και δεν είχαν τάφο να τους θάψουν στην Αλικαρνασσό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρόνια τώρα και το πρόβλημα δε λύνεται - Δίνουν "χαρτζιλίκι" σε άνθρωπο να ανοιγοκλείνει το νεκροταφείο

Δύο κηδείες έτυχαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου στο Νεκροταφείο της Νέας Αλικαρνασσού και δεν είχαν τάφους να θάψουν τους νεκρούς. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Ε της Αλικαρνασσού Αλέξανδρος Τσουλφάς που έβαλε το θέμα κατόπιν κλήρωσης στη λογοδοσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο ΟΙκονομικών Γιώργο Αγριμανάκη που έχει και την ευθύνη του νεκροταφείου βρίσκουν τους πλησιέστερους συγγενείς και κάνουν εκταφές.

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος με αποτέλεσμα να πληρώνουν άνθρωπο να ανοιγοκλείνει το νεκροταφείο με ένα "χαρτζιλίκι".

Ο κ. Αγριμανάκης ανέφερε ότι τα νεκροταφεία Δημοτικών Ενοτήτων έχει περάσει στους προέδρους και θα πρέπει να φτιάξουν προϋπολογισμό και τέλη για να μπορέσουν τα νεκροταφεία να λειτουργήσουν. Ο κ. Αγριμανάκης δήλωσε ότι δεν είναι καθ' ύλην αρμόδιως και αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης των κοιμητηρίων, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεται και στις Κάτω Ασίτες αλλά και στο Ηράκλειο. Τέλος ανέφερε ότι θα βοηθήσει για να εισπραχθούν τα τέλη και ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν εκταφές νεκρών που χρονίζουν. Ο κ. Αγριμανάκης είπε ότι σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας θα συζητηθεί πως θα μετακινηθεί ένας υπάλληλος από την Καθαριότητα στο Νεκροταφείο της Ν.Αλικαρνασσού. 

Δείτε παλιά ρεπορτάζ της Κρήτη TV:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News