πιστοριους

Στην Κρήτη Δένδιας και Πιστόριους με φόντο τις “Ασπίδες”

Παραπολιτικά
Στην Κρήτη Δένδιας και Πιστόριους με φόντο τις “Ασπίδες”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Μπόρις Πιστόριους καλωσόρισε στα Χανιά ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ. Σε δήλωσή του ο Γερμανός πρέσβης ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το στρατηγείο της επιχείρησης θα βρίσκεται στη Λάρισα

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, βρίσκεται από χθες στα Χανιά, όπου επισκέφτηκε τη Φρεγάτα Hessen προτού αυτή αναχωρήσει για την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα, για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση “Ασπίδες”. Ο Υπουργός Πιστόριους συνάντησε τους περίπου 240 στρατιώτες που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Σούδας, κάνοντας στάση στη διαδρομή του προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Τον Μπόρις Πιστόριους καλωσόρισε στα Χανιά ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ. Σε δήλωσή του ο Γερμανός πρέσβης ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το στρατηγείο της επιχείρησης θα βρίσκεται στη Λάρισα.

Εξίσου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «η Γερμανία και η Ελλάδα δίνουν μαζί ένα παράδειγμα για τις ναυτικές δυνατότητες της ΕΕ». «Σήμερα βρίσκομαι στην Κρήτη. Για την ακρίβεια στη γερμανική φρεγάτα Hessen στη Σούδα. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να συμμετέχει η φρεγάτα στην ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή που ονομάζεται “Ασπίδες” και σκοπό έχει την προστασία των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα. Η γερμανική ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή (Bundestag) έχει ψηφίσει σχετικά με την αποστολή της Hessen την Παρασκευή. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, κ. Πιστόριους, ήρθε σήμερα εδώ για να συνομιλήσει με το πλήρωμα πριν από τη δύσκολη επιχείρηση. Ειδικά για την Ελλάδα η επιχείρηση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας. Το στρατηγείο της θα βρίσκεται στη Λάρισα, και η Ελλάδα θα συμμετέχει επίσης με ένα πλοίο. Η προστασία των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαίρομαι που η Γερμανία και η Ελλάδα δίνουν μαζί ένα παράδειγμα για τις ναυτικές δυνατότητες της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Κιντλ.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί το σαββατοκύριακο αναμένεται στα Χανιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός αρχικά θα επισκεφθεί τις αεροπορικές και ναυτικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας, αλλά και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης του Ναυστάθμου Σούδας και στη συνέχεια θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News