Βουλή Μητσοτάκης
Φωτ. αρχείου

Μια σχέση... ευγενούς άμιλλας

Παραπολιτικά
Μια σχέση... ευγενούς άμιλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχετε δίκιο, κύριε Ανδρουλάκη, για τα κλειστά ακίνητα που ανήκουν σε Δήμους. Να το πείτε και στον δήμαρχο Αθήνας, να διαθέσει κλειστά ακίνητα του Δήμου σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες που κάνουν καταλήψεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η “συνολική” σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία είναι... να την πούμε “φιλική”; Να την πούμε με πιο εύσχημο τρόπο... μμμ... ας πούμε “ευγενούς άμιλλας”. Πολύ “ευγενούς”, με το γάντι, με το σεις και με το σας.

Αυτό ως προς το γενικό πλαίσιο, ωστόσο όταν μπαίνουν τα... οικογενειακά στη μέση, τα πνεύματα ανάβουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον δεν πρέπει ακόμη να έχει χωνέψει το “χαστούκι” που έριξαν οι Αθηναίοι στον “μεγάλο περιπατητή” ανιψιό του, γκρεμίζοντάς τον από τον θώκο του δημάρχου. Δεν εξηγείται αλλιώς η επίθεση στον Χάρη Δούκα, στο πλαίσιο μιας κατά τα λοιπά “με το γάντι” ανταλλαγής... φιλοφρονήσεων... εεεε... συγνώμη, “επιχειρημάτων” μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Τα κλειστά ακίνητα

Να δούμε τι προηγήθηκε στη Βουλή και πώς ξεκίνησε η ιστορία. Στο πλαίσιο της “Ώρας του πρωθυπουργού”, ο Μητσοτάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το στεγαστικό. Θέμα επίκαιρο, φλέγον και εξαιρετικά σοβαρό.

Εκεί λοιπόν που η συζήτηση ήταν σαν φιλικό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΦΗ προ 25ετίας, ξαφνικά ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων, τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε για τη μη διάθεση κλειστών ακινήτων του Δήμου της πρωτεύουσας.

«Έχετε δίκιο, κύριε Ανδρουλάκη, για τα κλειστά ακίνητα που ανήκουν σε Δήμους. Να το πείτε και στον δήμαρχο Αθήνας, να διαθέσει κλειστά ακίνητα του Δήμου σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες που κάνουν καταλήψεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά “χόντρυνε” το παιχνίδι και το φιλικό απέκτησε... ένταση και ρυθμό, όπως δείχνει και η απάντηση του Ανδρουλάκη:

«Η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμη» (την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές). «Σε ένα μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο Δούκας είναι δύσκολο. Αλλά πέντε χρόνια ο Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους, ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αιχμές για τον “Μεγάλο Περίπατο”.

 

Απάντησε και ο Δούκας

Στις κατηγορίες του πρωθυπουργού απάντησε φυσικά και ο Χάρης Δούκας, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες και η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά στα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών».

Γ.Ψ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News