Μαρινάκης - Καλοκαιρινός

Μαρινάκης ο "εκλεκτός" της παράταξης Καλοκαιρινού για τις εκλογές στην ΠΕΔ Κρήτης

Παραπολιτικά
Μαρινάκης ο "εκλεκτός" της παράταξης Καλοκαιρινού για τις εκλογές στην ΠΕΔ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εισήγηση Αλέξη Καλοκαιρινού, η παράταξη υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Μαρινάκη για την Προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης

Με εισήγηση του δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού, η οποία μετά από συζήτηση υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Ομάδα, η παράταξη τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαρινάκη για την Προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης.

Το σκεπτικό του δημάρχου ήταν ότι ο Δήμος Ηρακλείου, με το μέγεθός του και τον συμβολικό του ρόλο, οφείλει να υπηρετεί το συγκρητισμό. Η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο να αποφευχθεί η τοπική διαίρεση του νησιού, δηλαδή μια άγονη αυτοδιοικητική αντιπαράθεση μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δυο υποψηφιότητες δεν διαφέρουν σε πολιτικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Συνεπώς, δεν προκύπτει πολιτικό κριτήριο επιλογής αλλά ένα σαφές κριτήριο ενότητας του νησιού και αποφυγής διαιρετικών αντιπαραθέσεων, όπως είπε. Ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι εκτιμά και τιμά και τους δυο υποψηφίους, την προσωπικότητα αλλά και τη διαδρομή τους στην Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, ο δήμαρχος και η δημοτική παράταξη εξέφρασαν την ευχή έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει ενότητα, δηλαδή να επιτευχθεί ό,τι δεν επετεύχθη μέχρι χθες, και με τον τρόπο αυτό η απόφαση της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», δηλαδή της πλειοψηφικής παράταξης του Δήμου Ηρακλείου, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της ενότητας της Αυτοδιοίκησης όλου του νησιού για τους κοινούς στόχους που πρέπει όλοι μαζί να υπηρετήσουμε.

Εκλογές στην ΠΕΔ

Να σημειωθεί ότι το άλλο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) και ώρα 11 π.μ. έως 3 μ.μ. με θέματα ημερησίας διάταξης εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Κρήτης, εκλογή εκπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς και εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔ, η αλλαγή της ημερομηνίας οφείλεται στην πραγματοποίηση της επιχειρησιακής άσκησης “Μίνωας 2024” Πεδίου Πλήρους Ανάπτυξης Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στην Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News