Βία

Τα καθάρματα που χτυπούν γυναίκες

Παραπολιτικά
Τα καθάρματα που χτυπούν γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνει η Αστυνομία; Τι κάνει η Δικαιοσύνη; Πώς λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες;

Στην Ελλάδα, τα καθάρματα που χτυπούν γυναίκες, όπως αυτόν που πυροβόλησε τη 43χρονη Γεωργία στη Σαλαμίνα, εκμεταλλεύονταν πάντοτε και, όπως αποδείχτηκε, εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι νόμοι δεν είναι όσο αυστηροί θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και ότι μεταξύ της Αστυνομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών δεν υπάρχει ούτε η πρέπουσα επικοινωνία και συνεργασία, ούτε η εγρήγορση που θα χρειαζόταν, από τη στιγμή που μια γυναίκα καταγγείλει τον εκφοβισμό ή την κακοποίησή της.

Έτσι, χθες, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Σαλαμίνα, φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο “αντίο” σε ένα ακόμη θύμα γυναικοκτονίας που στη χώρα μας, αντί να αντιμετωπίζεται, λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

«Γιατί δε μου μίλησες, παιδί μου»...

«Γιατί δε μου μίλησες, παιδί μου, γιατί δε μου είπες νωρίτερα τι περνούσες», ψιθύριζε συνεχώς η μητέρα της, σύμφωνα με το Star, ενώ στην κηδεία δεν παραβρέθηκε το παιδί της και ο πρώην σύζυγός της.

Στο μεταξύ, ο φονιάς είχε περάσει μία ώρα πριν την πόρτα του ανακριτή Πειραιά...

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 71χρονος είχε κατηγορηθεί το 2013 για σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και κακοποίηση της 51χρονης τότε συντρόφου του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Η κοπέλα έκανε ό,τι μπορούσε

Στο μεταξύ, δεν μπορεί κανείς να πει πως η γυναίκα αυτή δεν έπραξε ό,τι έπρεπε για να προστατεύσει τη ζωή της... Είχε καταφύγει στο πατρικό της με τον γιο της, καθώς φοβόταν τον πρώην σύντροφό της.

Την Παρασκευή για την ίδια ο Δεκέμβρης μπήκε με το χειρότερο πρόσωπο. Αυτό το κάθαρμα τη χτύπησε πάρα πολύ άσχημα... Τόσο άσχημα που στη συνέχεια, για να μπορεί να περπατήσει, η Γεωργία κράταγε “πι”. Τι έκανε;

Πήγε στη Αστυνομία την άλλη μέρα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, και τον κατήγγελλε για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση. Κι ύστερα πήγε στο πατρικό της σπίτι, στη Σαλαμίνα, για να προστατεύσει τη ζωή της. Εκεί όμως ο φονιάς πήγε την περασμένη Τρίτη κρατώντας καραμπίνα. Άγνωστο πώς, δεν τον αντιλήφθηκε, φαίνεται πως του άνοιξε την πόρτα. Και τότε αυτός την εκτέλεσε εν ψυχρώ με δύο πυροβολισμούς. Ο ένας τη βρήκε στην κοιλιά και ο άλλος στον θώρακα, με τη γυναίκα να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Αστυνομία την είχαν προμηθεύσει με μπουτόν πανικού. Αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει...

 

Τεράστιες οι ευθύνες όλων

Είναι μία ακόμη φριχτή γυναικοκτονία. Σε αυτή τη χώρα, μία γυναίκα που έχει σύζυγο ή σύντροφο που την κακοποιεί, νιώθει απροστάτευτη. Πολλές μάλιστα φοβούνται να μιλήσουν. Και δε φεύγουν ποτέ. Ή ξαναγυρίζουν στο σπίτι των βασανιστηρίων τους και εκεί απλά... δολοφονούνται... Τι κάνει, λοιπόν, η Αστυνομία; Τι κάνει η Δικαιοσύνη; Πώς λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες; Ξέρετε κάτι; Μεγάλη σημασία μπορεί να διαδραματίσει σε τέτοιες περιπτώσεις η ίδια η οικογένεια της γυναίκας. Είναι σίγουρα η πρώτη και κυριότερη ασπίδα σωτηρίας σε αυτό το κράτος των δολοφονημένων γυναικών...

Χριστόφορος Π.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News