ΕΛΠΕ

Πωλούνται όπως είναι... Το τελευταίο “θύμα” της μανίας ξεπουλήματος

Παραπολιτικά
Πωλούνται όπως είναι... Το τελευταίο “θύμα” της μανίας ξεπουλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ευρώπη το Δημόσιο αρχίζει να “μαζεύει” το σκόρπισμα της δημόσιας περιουσίας αλλά στη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το κρεσέντο ξεπουλήματος

Σε όλη την Ευρώπη το Δημόσιο αρχίζει να “μαζεύει” το σκόρπισμα της δημόσιας περιουσίας και έχει αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση (παρά τα εμπόδια των νεοφιλελεύθερων κέντρων εξουσίας) για της “στρατηγικής σημασίας” επιχειρήσεις. Στη Γερμανία ειδικά δεν έχουν αφήσει ποτέ στα χέρια του ιδιωτικού τομέα τις πιο στρατηγικές επιχειρήσεις, απλώς τις λειτουργεί το Δημόσιο με απολύτως ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Αλλά στη χώρα μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το κρεσέντο ξεπουλήματος. Παρότι δεν έχουμε μνημόνια, παρότι δεν υπάρχει καμία μα καμία υποχρέωση ξεπουλήματος και των ελάχιστων που έχουν απομείνει σε δημόσια χέρια, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ξεπουλάνε σε ιδιωτικά συμφέροντα τα πάντα.

Το τελευταίο “θύμα” της μανίας ξεπουλήματος, τα ΕΛ.ΠΕ.: η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πώληση μετοχών της Helleniq Energy (ΕΛ.ΠΕ.) και επομένως το ποσοστό των ΕΛ.ΠΕ. που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο θα πέσει από το 35,48% σε ποσοστό κάτω από το 1/3 που κατέχει μέχρι σήμερα και θα χάσει τον έλεγχο σε μια από τις πιο σημαντικότερες και εθνικής σημασίας επιχειρήσεις.

Μπράβο, όχι μπράβο. Συνεχίζουμε!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News