κινητοποιήσεις φοιτητές

Πολυτεχνείο Κρήτης: Βρέθηκε λύση για τα φοιτητικά εισιτήρια

Παραπολιτικά
Πολυτεχνείο Κρήτης: Βρέθηκε λύση για τα φοιτητικά εισιτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαγγέλης Πρασόπουλος, πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είπε ότι η έκβαση των φοιτητικών κινητοποιήσεων αποδεικνύει ότι μέσα από προσπάθεια και αγώνα οι φοιτητές μπορούν να διεκδικούν καλύτερους όρους φοίτησης και ζωής στην πόλη των Χανίων

Να μειώσουν το κόστος της κάρτας απεριόριστων διαδρομών του αστικού ΚΤΕΛ από τα 40 στα 17 ευρώ πέτυχαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συνέχιζαν για έξι ολόκληρους μήνες τις κινητοποιήσεις τους. Μετά από μία ακόμα προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, σε συνάντηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΚΤΕΛ, του πρύτανη του Ιδρύματος και της δημοτικής Αρχής, έγινε γνωστό ότι το γραφειοκρατικό κώλυμα ξεπεράστηκε και ουσιαστικά από τις 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το μειωμένο κόστος. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος βγήκαν διπλά κερδισμένοι, καθώς, εκτός από την πολυπόθητη υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και της πρυτανικής Αρχής, πέτυχαν να διευρύνουν τα δρομολόγια που δικαιούνται, και τα οποία πλέον θα καλύπτει η κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Καρτάκης, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις με την πρυτανική Αρχή είχαν αρχίσει από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο υπήρχε κώλυμα από το υπουργείο, το οποίο ξεπεράστηκε με παρέμβαση του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Χανίων. 

Ο Βαγγέλης Πρασόπουλος, πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είπε ότι η έκβαση των φοιτητικών κινητοποιήσεων αποδεικνύει ότι μέσα από προσπάθεια και αγώνα οι φοιτητές μπορούν να διεκδικούν καλύτερους όρους φοίτησης και ζωής στην πόλη των Χανίων. 

«Ανοίγει η δυνατότητα για τους φοιτητές μας να ανοιχτούν σε όλα τα σημεία της πόλης χωρίς ιδιαίτερο κόστος για το αστικό ΚΤΕΛ, που έτσι κι αλλιώς έχει τα δρομολόγια», τόνισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μιχάλης. Δέσμευση της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ είναι οι συζητήσεις για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο να γίνουν εγκαίρως, ώστε οι φοιτητές να μη βρεθούν και πάλι προ εκπλήξεως. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News