Διαμαρτυρία, κινητοποίηση για φορολογικό

“Αδειάζει” συνταγματικά το φορολογικό η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

Παραπολιτικά
“Αδειάζει” συνταγματικά το φορολογικό η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πολυσέλιδη αναφορά αποτυπώνεται ο προβληματισμός κατά πόσο η βάση προσδιορισμού για το τεκμήριο συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι χοντρό, “βόμβα” για το φορολογικό νομοσχέδιο που σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή. Προβληματικές οι διατάξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποφάνθηκε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Δεν ξέρουμε πραγματικά αν οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, οι κυβερνητικοί βουλευτές της Κρήτης ειδικά, με τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού, στο πόδι επί μέρες τώρα, διάβασαν το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Στην πολυσέλιδη αναφορά αποτυπώνεται ο προβληματισμός κατά πόσο η βάση προσδιορισμού για το τεκμήριο συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς έκρινε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος». «...Συνεπώς, η επίκληση των διδαγμάτων της κοινής πείρας για τη συναγωγή τεκμηρίου ως προς το ύψος του ελάχιστου καθαρού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτά ένα φυσικό πρόσωπο βάσει του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή, πολύ περισσότερο, των αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, παρίσταται, ενδεχομένως, προβληματική», αναφέρει το Επιστημονικό Συμβούλιο. 
Με άλλα λόγια, η ίδια η Βουλή αναφέρει - για να το κάνουμε λιανά - ότι υπάρχει μείζον θέμα καταπάτησης του Συντάγματος και πως, αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα έχουμε ωμή παραβίαση.
Και ερχόμαστε στο διά ταύτα. Η Κ.Ο. της Ν.Δ. θα συνεχίσει να προχωρά σκυφτά και να αρέσκεται στις “μπαταριές” για λόγους εντυπωσιασμού λεκτικά των ψηφοφόρων τους και μόνο, που ρίχνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές; Οι στιγμές είναι κρίσιμες και το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι πάνω από πρόσωπα και θώκους. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News