Οροπέδιο Στεφανάκης Αθανασάκης

Ψυχροπολεμικό κλίμα στο Οροπέδιο - Στις 20 Δεκεμβρίου η συζήτηση της ένστασης, λόγω αναβολής

Παραπολιτικά
Ψυχροπολεμικό κλίμα στο Οροπέδιο - Στις 20 Δεκεμβρίου η συζήτηση της ένστασης, λόγω αναβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα είναι ότι στο Οροπέδιο ολόκληρο το καλοκαίρι η κατάσταση είχε εκτραχυνθεί, με ευτράπελα που άλλοι τα συσχετίζουν και άλλοι όχι με τα εκλογικά

Αναβλήθηκε για τις 20 Δεκεμβρίου η εξέταση της ένστασης του Γιάννη Στεφανάκη κατά του εκλογικού αποτελέσματός τους στον Δήμο Οροπεδίου, που επρόκειτο να συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Η αναβολή δόθηκε εξαιτίας της αποχής που έχουν αποφασίσει οι δικηγόροι ως τις 12 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο, και εις εκ των αντικλήτων δεν είχε εξασφαλίσει έγκαιρα την άδεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για να δικάσει χθες. 

Η ένσταση Στεφανάκη και της παράταξής του στρέφεται κατά του νικητή των εκλογών Γιώργου Αθανασάκη και των εκλεγμένων συμβούλων του, κάνοντας λόγο για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημαδεμένα ψηφοδέλτια και παρεμβάσεις στην ψηφοφορία. Τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά το κλίμα είναι ψυχροπολεμικό στο Οροπέδιο Λασιθίου και η μία πλευρά ρίχνει στην άλλη τα “κατάξυλα” για το γεγονός ότι υπάρχει ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο μεν πλευρά Στεφανάκη κάνει λόγο για παράβαση νομοθεσίας στις εκλογές, η δε πλευρά Αθανασάκη ότι πυροδοτεί και διχάζει ο Στεφανάκης.

Το θέμα είναι ότι στο Οροπέδιο ολόκληρο το καλοκαίρι η κατάσταση είχε εκτραχυνθεί, με ευτράπελα που άλλοι τα συσχετίζουν και άλλοι όχι με τα εκλογικά. 

Σε ό,τι αφορά την ένσταση, να αναφέρουμε ξανά ότι μπορεί να οδηγήσει στα εξής τρία σενάρια:

α) Να καταπέσει η ένσταση και να μην αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα,

β) να γίνει δεκτή η ένσταση και να καταπέσει ο πλειοψηφών συνδυασμός και ο επικεφαλής αυτού, και να αναδειχθεί νικηφόρος συνδυασμός ο επιλαχών ή

γ) να γίνει δεκτή η ένσταση και το δικαστήριο να κρίνει ότι χρειάζεται να επαναληφθούν οι εκλογές σε κάποια τμήματα. Και οι δύο πλευρές, αναλόγως την απόφαση, έχουν δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News