Οικολογικά σχήματα: “Συνέταιρο” στην τσέπη τους βάζουν οι παραγωγοί

Παραπολιτικά
Οικολογικά σχήματα: “Συνέταιρο” στην τσέπη τους βάζουν οι παραγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως επισημαίνεται, πρέπει να γίνουν άμεσα οι διορθωτικές κινήσεις για τη διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων για τα οικολογικά σχήματα και να επιταχυνθεί αμέσως μετά η πληρωμή τους

Μαθαίνουμε ότι οι προμήθειες από τις επιδοτήσεις που ζητούν ιδιώτες μελετητές από τους παραγωγούς αγρότες και κτηνοτρόφους είναι “τσουχτερές” και με το... ζόρι, προκειμένου οι τελευταίοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα οικολογικά σχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή που ζητούν για την υποβολή τους φτάνει μέχρι το 7% των επιδοτήσεων, που θα λάβουν οι παραγωγοί!

Εκεί που παραγωγοί ελπίζανε ότι με τα οικολογικά σχήματα ίσως κατάφερναν να καλύψουν ένα μέρος της απώλειας του εισοδήματος, που είχαν από τις περικοπές έως 20% στη βασική ενίσχυση, σε μία δύσκολη για εκείνους περίοδο με το αγροτικό εισόδημα να έχει συρρικνωθεί με τις προβληματικές φετινές παραγωγές σε αρκετές καλλιέργειες, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις κουτσουρεμένες κατά 20% προκαταβολές της βασικής ενίσχυσης, που έλαβαν τον Οκτώβριο. Όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι αγρότες, έχουν δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα και δυσκολίες στην ίδια την επιβίωσή τους. Το γεγονός αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα, όπως σημειώνουν αγροτικές πηγές στη στήλη, και προσθέτουν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι διορθωτικές κινήσεις για τη διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων για τα οικολογικά σχήματα και να επιταχυνθεί αμέσως μετά η πληρωμή τους.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News