ΑΑΔΕ

Αλαλούμ με τα τέλη

Παραπολιτικά
Αλαλούμ με τα τέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω τεχνικής αστοχίας εστάλησαν μέσω μηνυμάτων τα στοιχεία άλλων οφειλετών από την Ανεξάρτητη Αρχή με τέλη κυκλοφορίας του 2018

Αναστάτωση επικράτησε χθες στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όταν λόγω τεχνικής αστοχίας εστάλησαν μέσω μηνυμάτων τα στοιχεία άλλων οφειλετών από την Ανεξάρτητη Αρχή με τέλη κυκλοφορίας του 2018. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Γ. Πιτσιλής διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το λάθος, ενώ η ΑΑΔΕ ζητά από τους χρήστες που έλαβαν τα μηνύματα να τα διαγράψουν άμεσα και οριστικά.

«Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη, τα μηνύματα κοινοποίησης των τελών κυκλοφορίας σε ορισμένους οφειλέτες περιέλαβαν - λόγω τεχνικής αστοχίας - ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη-username (όχι κωδικούς πρόσβασης - password) και άλλων οφειλετών», επισημαίνει η ΑΑΔΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Δεδομένου ότι στα μηνύματα που εστάλησαν εκ παραδρομής δεν περιέχονται κωδικοί πρόσβασης-password (οι οποίοι τηρούνται σε κρυπτογραφημένη μορφή και δεν είναι ανακτήσιμοι ούτε από την ΑΑΔΕ), ούτε στοιχεία οφειλών για τους άλλους οφειλέτες, που περιελήφθησαν στα μηνύματα αυτά, δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ θα αποστείλει οδηγίες προς τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, προκειμένου για την αλλαγή κωδικών πρόσβασης, εφόσον το επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι παγίως συστήνεται, ως μέτρο προληπτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η συχνή αλλαγή των κωδικών πρόσβασης TAXISnet.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News