Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για το νοσοκομείο, μετά τον «εμφύλιο»

Παραπολιτικά
Ιεράπετρα: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για το νοσοκομείο, μετά τον «εμφύλιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα πρέπει να ενισχυθούν ταυτόχρονα όλες οι δομές στο Λασίθι, με προσωπικό ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από την έλλειψη γιατρών», σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

Η συνεδριάση του δημοτικού Συμβουλίου στην Ιεράπετρα που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις έξι με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης, έρχεται μία ημέρα μετά τις κινητοποιήσεις στην Κρήτη για την Υγεία στο νησί.

Μάλιστα, έχουν αποσταλεί προσκλήσεις σε αρκετούς εκπροσώπους φορέων και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η παρουσία των οποίων κρίνεται σημαντική, καθώς στη συνεδρίαση αναμένονται σημαντικές αποφάσεις, με φόντο το μέλλον των νοσοκομείων της ΠΕ Λασιθίου εν γένει.

Αξίζει να σημειωθεί η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, στο περιθώριο της κινητοποίησης για την Υγεία. «Θα πρέπει να ενισχυθούν ταυτόχρονα όλες οι δομές στο Λασίθι, με προσωπικό ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από την έλλειψη γιατρών», σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά το συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, σύμφωνα με πληροφορίες παράγοντες του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο αρνήθηκαν την ενίσχυση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, με θέσεις διευθυντών Αναισθησιολογίας, προκαλώντας ενδεχομένως την παραίτηση της αναπληρώτρια διοικήτρια και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Σητείας.

Πάντως, ο κ. Βρύσαλης αναφέρθηκε εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του νομού Λασιθίου, λέγοντας ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν ενισχύοντας όλα τα νοσοκομεία. Στο Λασίθι, όπως είπε, υπάρχει μια Διοίκηση για τα διασυνδεόμενα, τρία, νοσοκομεία του νομού. Στο Ρέθυμνο υπάρχει μια Διοίκηση για το ένα νοσοκομείο. Και στη μια περίπτωση και στην άλλη τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Το ζητούμενο είναι τι εργαλεία έχει μια Διοίκηση για να δίνει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Οι καλεσμένοι στην αποψινή συνεδρίαση: Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής  κ. Γιάννη Πλακιωτάκης, Αναπληρώτρια Υπουργός  Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκης, Βουλεύτρια Ν. Λασιθίου κ. Αικατερίνη Σπυριδάκη, Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής Διασυνδεμένων Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου, κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης, Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ιωάννη Πετράκης, Νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας της νέας δημοτικής περιόδου, κ. Ιωάννη Γουλιδάκης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News