Επιστολική ψήφος

Επιστολική ψήφος: Θα το κάνουν (κι αυτό) χάλια;

Παραπολιτικά
Επιστολική ψήφος: Θα το κάνουν (κι αυτό) χάλια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μιλάγαμε για μια σοβαρή πολιτεία, όπου το κράτος θα λειτουργούσε ανεξαρτήτως κυβέρνησης ομαλά και όπου οι θεσμοί θα ήταν... ΘΕΣΜΟΙ και όχι παιδική χαρά ένεκα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, θα ήμασταν 100% υπέρ του μέτρου

Ως ιδέα η επιστολική ψήφος είναι καλή. Ισχύει, άλλωστε, στις περισσότερες “προοδευμένες” χώρες και σε κάμποσες... όχι τόσο προοδευμένες. Βεβαίως διατηρώ κάμποσες επιφυλάξεις, γιατί... για την Ελλάδα μιλάμε, για μια χώρα όπου η θεσμική λειτουργία ή και η στοιχειώδης λειτουργία του κράτους εξαρτάται απολύτως από την κάθε κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία. Και μιλάμε επίσης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν εμπνέει καμία θεσμική εμπιστοσύνη, δηλαδή δε διακρίνεται για τη δημοκρατική της αξιοπιστία. 

Αν μιλάγαμε για μια σοβαρή πολιτεία, όπου το κράτος θα λειτουργούσε ανεξαρτήτως κυβέρνησης ομαλά και όπου οι θεσμοί θα ήταν... ΘΕΣΜΟΙ και όχι παιδική χαρά ένεκα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, θα ήμασταν 100% υπέρ του μέτρου. Έτσι όπως είμαστε... ο φόβος ότι το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου θα γίνει “όχημα” για... κουτσουκέλες είναι εξαιρετικά ισχυρός. 

Γ.Ψ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News