Τουρισμός - Αεροδρόμιο - Ταξί

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πτήσεις από Φεβρουάριο από και προς το Ηράκλειο

Παραπολιτικά
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πτήσεις από Φεβρουάριο από και προς το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα θα κριθούν τον Φεβρουάριο, όπως λένε οι τουριστικοί φορείς, που θα υπάρχει μια ουσιαστική εικόνα τόσο από τις προκρατήσεις όσο και από τα σχέδια πτήσεων

Εντυπωσιακά είναι, λέει, τα μέχρι τώρα δεδομένα για την επόμενη τουριστική χρονιά, με δεδομένο ότι τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν πτήσεις από τα τέλη Φεβρουαρίου από/προς το Ηράκλειο και αντιστοίχως από/προς πέντε τουλάχιστον προορισμούς. Αυτό αποτυπώνει την ουσιαστική διάθεση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο πως μέχρι και τα τέλη του Νοεμβρίου υπάρχουν διάσπαρτες κάποιες πτήσεις από Γερμανία και Ολλανδία.

Αυτό που προς το παρόν προβληματίζει είναι τι θα γίνει με την έκβαση των πολέμων, μιας και οι “χρυσοί” δείκτες θα μπορούσαν να επηρεαστούν, καθώς έχουμε χάσει Ρωσία και Ουκρανία, ενώ ερωτηματικό ισχύει για το Ισραήλ, που κάθε χρόνο είναι μέσα στη δεκαπεντάδα των καλύτερων πελατών της Κρήτης. Όλα θα κριθούν τον Φεβρουάριο, όπως λένε οι τουριστικοί φορείς, που θα υπάρχει μια ουσιαστική εικόνα τόσο από τις προκρατήσεις όσο και από τα σχέδια πτήσεων (slots). Ως προς τα τελευταία μάλιστα, ήδη νέες αεροπορικές εταιρείες βολιδοσκοπούν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που στη χώρα έχει τη νούμερο 1 τουριστική δυναμική, ενώ παράλληλα είναι και το δεύτερο σε κίνηση μετά της Αθήνας. Η αλήθεια είναι πως, αν δεν υπάρξουν υποδομές, η ασφυξία στο “Νίκος Καζαντζάκης” δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, με την ανάσα ουσίας να έρχεται μετά το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News