«Παρέμβαση στη χονδρική»

Παραπολιτικά
«Παρέμβαση στη χονδρική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H τελική τιμή χρέωσης ρεύματος από τον Γενάρη θα επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών στον τζόγο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, λέει ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Λόγο για ουσιαστική παρέμβαση στη χονδρική αγορά της ενέργειας εκ μέρους της Πολιτείας, για να στηριχθούν οι καταναλωτές ρεύματος και όχι στα χρωματιστά τρικ στα τιμολόγια λιανικής, έκανε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στον 98,4. Όπως εξήγησε, από 1η Ιανουαρίου αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δε θα περιλαμβάνουν καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς με την ονομασία “Μηχανισμός Διακύμανσης”, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση και θεσμοθέτησε υποχρεωτικά για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι διακυμάνσεις βαρόμετρο

Ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε πως η τελική τιμή χρέωσης ρεύματος από τον Γενάρη θα επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών στον τζόγο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, όπως γινόταν πριν από την εφαρμογή του προσωρινού μηχανισμού τιμολόγησης, ημερομηνία που εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση, με το αφήγημα της ελεύθερης επιλογής, στον “υπέροχο” κόσμο της ελεύθερης αγοράς, λέει ότι ο καταναλωτής θα έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποιο πρόγραμμα τιμολόγησης θα ενταχθεί ανάμεσα σε τρία είδη τιμολόγησης, τα οποία θα πρέπει να αναγνωρίζει κάνοντας χρήση μιας μαθηματικής εξίσωσης-σπαζοκεφαλιά για τον υπολογισμό τους!», σημείωσε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News