Ηράκλειο: Σήμερα στη Λότζια η αύξηση στα δημοτικά τέλη

Παραπολιτικά
Ηράκλειο: Σήμερα στη Λότζια η αύξηση στα δημοτικά τέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στην απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική σε σχέση με τα δημοτικά τέλη είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη “θυελλώδη” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το κρίσιμο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών επανέρχεται σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου, το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με την ισχυρή βούληση της υφιστάμενης δημοτικής Αρχής να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στην απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική σε σχέση με τα δημοτικά τέλη είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη “θυελλώδη” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ευθυγραμμίζονται τελικά στην πρόταση του Λυγερού - η οποία έγινε αποδεκτή - για αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη (ενημερωτικού χαρακτήρα), με τη συμμετοχή της εκλεγμένης δημοτικής Αρχής (2024-2029), αλλά και εκπροσώπων φορέων.

Η συνάντηση - ενημερωτικού χαρακτήρα - πραγματοποιήθηκε στη Βικελαία Βιβλιοθήκη, άπαντες (επικεφαλής παρατάξεων) ενημερώθηκαν και οι εκπρόσωποι των φορέων (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες) εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην αύξηση των δημοτικών τελών. Άλλωστε, όπως αναφέραμε, η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν κατέθεσε πρόταση, καθώς δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα, ωστόσο τόνισε ότι η νυν δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει απόφαση για τον προϋπολογισμό, για την αποφυγή λειτουργικών προβλημάτων από το νέο έτος, και ότι ως νέα δημοτική Αρχή θα προχωρήσουν στην αναμόρφωση του ψηφισμένου προϋπολογισμού μέσα από διαβούλευση και υπεύθυνη στάση. “Ο γέγονε, γέγονε”, σήμερα λαμβάνει τέλος η αγωνία των δημοτών. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στις 17:55, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν απευθύνει με κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News