Γεύμα

Περιμένοντας τον ΟΔΙΠΥ για... γεύμα στο ΠΑΓΝΗ!

Παραπολιτικά
Περιμένοντας τον ΟΔΙΠΥ για... γεύμα στο ΠΑΓΝΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημο τραπέζι για γεύμα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου στο κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία που ήρθε για την αξιολόγηση

Μα καλά, ήρθε ο ΟΔΙΠΥ Α.Ε. για την αξιολόγηση, που οι συνδικαλιστές ανέβηκαν στα κάγκελα, και η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για να ακούσει τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, που οδήγησαν σε κατάρρευση τα νοσοκομεία, ετοίμασε ολόκληρο επίσημο τραπέζι για γεύμα;

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου δεν είναι άλλος από την «αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο ΕΣΥ και την αυτοαξιολόγηση», ουσιαστικά μετακυλίοντας την ευθύνη, ενώ σημειώνουν ότι την τραγική κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ την αποτυπώνουν στοιχεία όπως:

«* Οι 20.000 μέρες οφειλόμενων ρεπό και αδειών.

* Οι 600 κενές μόνιμες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 300 αφορούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

* Ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο πάνω από 100 εργαζόμενοι.

* Ότι παθολογικοί ασθενείς νοσηλεύονται σε χειρουργικές κλινικές λόγω πληρότητας.

* Ότι οι ασθενείς στις λίστες αναμονής για χειρουργείο ξεπερνάνε τους 4.000.

* Ότι η Ψυχιατρική Κλινική ξεχειλίζει συστηματικά από ράντζα, ενώ η Παιδοψυχιατρική οδεύει στο κλείσιμο.

Φυσικά και τα γνωρίζουν όλα αυτά οι “κύριοι” του ΟΔΙΠΥ, ο σκοπός τους άλλωστε δεν είναι αυτός, αλλά η μετακύλιση των ευθυνών για τα διαχρονικά προβλήματα του νοσοκομείου στους μαχόμενους υγειονομικούς, που σηκώνουν τόσα χρόνια τώρα το βάρος της λειτουργίας ενός τραγικά υποστελεχωμένου νοσοκομείου και να βγάλουν “λάδι” το κράτος, που μέσω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου Συστήματος Υγείας έφτασε σε αυτό το σημείο υποστελέχωσης. Γι’ αυτό άλλωστε επιστρατεύουν και την... “αυτοαξιολόγηση”!

Τους καλούμε να “αυτοαξιολογηθούν”» και καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ: «Ας αφήσουν λοιπόν την κοροϊδία, γιατί οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει καλά! Ο σκοπός του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών, όχι με βάση τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων, αλλά με κριτήριο τη μείωση του κόστους στα πλαίσια ενός ιδιωτικοποιημένου “νέου ΕΣΥ”».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News