Όλγα Κεφαλογιάννη ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ. αρχείου

Η νέα στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού

Παραπολιτικά
Η νέα στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες: αειφορία-βιωσιμότητα, αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού, διάχυση της τουριστικής κίνησης σε νέους προορισμούς και εκτός περιόδου και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του παρεχόμενου προϊόντος

Ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη, που θέτει με έμφαση τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του, ανοίγει για την Ελλάδα, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου World Travel Market (WTM). 

Η νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες: αειφορία-βιωσιμότητα, αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού, διάχυση της τουριστικής κίνησης σε νέους προορισμούς και εκτός περιόδου και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του παρεχόμενου προϊόντος. Η υπουργός Τουρισμού σε ομιλία που ακολούθησε σημείωσε πως το υπουργείο Τουρισμού θα επιλέξει επίσης πιλοτικά τουλάχιστον τέσσερις προορισμούς για να γίνουν βιώσιμοι και πλήρως κυκλικοί προορισμοί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. 

«Τα μέρη αυτά θα λάβουν χρηματοδότηση και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα για άλλες περιοχές», είπε η κ. Κεφαλογιάννη. Η Ελλάδα θα προωθήσει νέες μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ενώ θα αναβαθμίσει τις υποδομές σε μαρίνες και λιμάνια για να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, ενεργειακά αποδοτικές και προσβάσιμες. Θα υπάρξει, επίσης, αυξημένη μέριμνα για την κατάρτιση των ντόπιων σε θέσεις εργασίας στον τουρισμό στις κοινότητές τους και στην αποδοχή της διαφορετικότητας. 

Τέλος, ανέλυσε τα στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα το 2023, με έμφαση στην αγγλική αγορά, που δείχνουν ότι φέτος θα επιτύχει η Ελλάδα νέο ιστορικό ρεκόρ εσόδων και αφίξεων, προς όφελος των κατοίκων, των εργαζόμενων, των τουριστών και της εθνικής οικονομίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News