Μακρά θητεία, λιγότερη Δημοκρατία;

Παραπολιτικά
Μακρά θητεία, λιγότερη Δημοκρατία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θητείες οι οποίες είναι μεγάλες ουσιαστικά ατονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιπλέον ατονεί και ο έλεγχος

Η πενταετής θητεία στους δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους που θα προκύψουν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και θα αναλάβουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 μάλλον υπερβολική μοιάζει! Μια θητεία στη διάρκεια της οποίας είναι δυνατό να παραγραφεί και αδίκημα... Δηλαδή, αν κάτι συμβεί στην αρχή, με τη λήξη της θητείας έχει παραγραφεί κι άντε μετά να το κυνηγήσει ο επόμενος! Για να είμαστε λοιπόν απολύτως σαφείς... Θητείες οι οποίες είναι μεγάλες ουσιαστικά ατονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιπλέον ατονεί και ο έλεγχος. Μήπως έτσι ατονεί και η Δημοκρατία καθώς “αναπαράγονται” οι θεσμοί της πιο αργά;

Οι θητείες και η ασφαλιστική κάλυψη

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο δεν επιμηκύνουν τη θητεία των εκλεγμένων, όπως συνέβη εν προκειμένω για τους αυτοδιοικητικούς στην Ελλάδα, αλλά προσπαθούν να το μαζέψουν κιόλας με διετείς θητείες, ώστε και έλεγχος να υπάρχει και συνέχεια και να κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα οι έχοντες την εκτελεστική εξουσία.

Αντιθέτως εδώ τα κάνουμε όλα αντίθετα... Σκεφτείτε τώρα ότι στον Δήμο Ηρακλείου σε νομικό πρόσωπο είχαν πληρώσει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση καταλογισμού σε βάθος πενταετίας και τώρα οι νέες δημοτικές Αρχές ανά την Ελλάδα καλούνται να υπηρετήσουν πενταετία! Δηλαδή όλα στον αέρα χαρτοπόλεμος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News