Βενζίνη, πρατήριο, αμόλυβδη

Πού θα φτάσει η βενζίνη αν πάμε στα 115 δολάρια το βαρέλι;

Παραπολιτικά
Πού θα φτάσει η βενζίνη αν πάμε στα 115 δολάρια το βαρέλι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρυσι το καλοκαίρι, η τιμή του βαρελιού είχε φτάσει μέχρι τα 115 και τότε είχαμε δει μέση τιμή στα πρατήρια του Ηρακλείου τα 2,40 ευρώ

Μπορεί η τιμή του πετρελαίου (brent crude) να είναι μόλις στα 93 ευρώ (έπεσε στα 92,90 χθες το απόγευμα), αλλά η μέση τιμή στα ελληνικά πρατήρια είναι ακριβώς στο σημείο που ήταν όταν το πετρέλαιο είχε ξεπεράσει τα 100 δολάρια πέρυσι τον Οκτώβρη. Στα πρατήρια του Ηρακλείου οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 2,01 και 2,20, με τη μέση τιμή να ξεπερνά τα 2,10 ευρώ!!!

Πέρυσι το καλοκαίρι, η τιμή του βαρελιού είχε φτάσει μέχρι τα 115 και τότε είχαμε δει μέση τιμή στα πρατήρια του Ηρακλείου τα 2,40. Κυριολεκτικά είναι εφιαλτική η προοπτική να φτάσει το βαρέλι στα 115 δολάρια και φέτος, γιατί με τα νέα περιθώρια κέρδους που έχουν ορίσει διυλιστήρια και πρατήρια (κυρίως τα πρώτα, για να λέμε την αλήθεια), θα δούμε την αμόλυβδη κοντά στα 2,70, ίσως... και παραπάνω!

Πραγματικά δυσοίωνα σενάρια που, αν γίνουν πραγματικότητα... δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Με τα κόστη να έχουν εκτοξευτεί και τον πληθωρισμό να συνεχίζει ακάθεκτος, το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό είναι... οι μισθοί!

Συνταγή καταστροφής.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News