Κασσελάκης

Δεν παραιτούνται Ηλιόπουλος και Ακρίτα από τη Βουλή - Πώς θα γινει βουλευτής ο Κασσελάκης

Παραπολιτικά
Δεν παραιτούνται Ηλιόπουλος και Ακρίτα από τη Βουλή - Πώς θα γινει βουλευτής ο Κασσελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για να εκλεγεί ο Κασσελάκης στη Βουλή; Η συζήτηση είχε ανοίξει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει μόνο τρεις βουλευτές Επικρατείας

Εδώ και ημέρες εχει ξεκινήσει ένα "κυνήγι" προθέσεων των εκλεγμένων Βουλευτών Επικρατείας για το εαν θα προσφέρονταν να παραιτηθούν από τον θώκο τους (και ποιοι), προκειμένου να μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης, στην περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και αναλάβει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Κασσελάκης ήταν 9ος βουλευτής Επικρατείας, σε μη εκλόγιμη θέση και για να αναδειχθει βουλευτής, ήτοι, να μπορέσει να είναι και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να μην απαιτηθεί διαρχία (άλλος πρόεδρος κόμματος - άλλος επικεφαλής της κοιβουλευτικής ομάδας), χρειάζεται η παραίτηση τουλάχιστον ενός νυν βουλευτή επικρατείας και των πέντε επιλαχόντων που ακολουθούν. Τις προθέσεις του ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής στο Harvard, Όθωνας Ηλιόπουλος, ξεκθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Οι επόμενοι εκλεγμένοι βουλευτές είναι οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Έλενα Ακρίτα, αμφότεροι υποστηρικτές του Στ. Κασσελάκη. Η δεύτερη, όψιμη υποστηρικτριά του - καθώς μόλις προχθές ανακοίνωσε την απόφασή της να "περάσει" από την κυρία Αχτσιόγλου που στήριξε στον α΄γύρο, στο στρατόπεδο Κασσελάκη - δήλωσε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι δεν θα είναι εκείνη το πρόσωπο που θα παραιτηθεί αν ο Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος και αποφασίσει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία τους στην Βουλή.

Δείτε το βιντεο της κ. Ακρίτα

Η ανακοίνωση Ηλιόπουλου

"Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ".

Θετικός ο Αποστολάκης

Αντίθετα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης, όπως και ο Θανάσης Τσακρής, ο οποίος δεν εξελέγη αλλά προηγείται σε ψήφους του κ. Κασσελάκη.

Για να μπορέσει να μπει, όμως, ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή, θα πρέπει και να παραιτηθεί ένας εκ των εκλεγμένων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ακόμη 5 επιλαχόντες.

Συγκεκριμένα οι:

  • Πόπη Τσαπανίδου
  • Μιχάλης Καλογήρου
  • Τζένη Λειβαδάρου
  • Θανάσης Τσακρής
  • Ζωρζέττα Λάλη
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News