pitsikakis

“Συνεργασία Ευθύνης” για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Μαλεβίζι: «Το κύριο ερώτημα έμεινε αναπάντητο»

Παραπολιτικά
“Συνεργασία Ευθύνης” για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Μαλεβίζι: «Το κύριο ερώτημα έμεινε αναπάντητο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η “Συνεργασία Ευθύνης”, μεταξύ άλλων, ρωτά να μάθει ποιος εκπόνησε τη μελέτη για το παραλιακό μέτωπο, πόσο κόστισε και από ποιους πόρους πληρώθηκε

Ερωτήσεις σχετικά με τα έργα αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Μαλεβιζίου απευθύνει η παράταξη “Συνεργασία Ευθύνης” του Δημήτρη Πιτσικάκη στην τωρινή δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με fake news.

Η ανακοίνωση της παράτασης “Συνεργασία Ευθύνης” έχει ως εξής:

«Η “Συνεργασία Ευθύνης” οφείλει να ξεκαθαρίσει τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τη δημοτική αρχή, ότι δεν έχει καμία σχέση με fake news, δεν τα διακινεί, δεν τα επικροτεί και κυρίως τα καταδικάζει από όπου και αν προέρχονται.

Ως προς την ουσία, για το θέμα του παραλιακού μετώπου και της λεγόμενης ανάπλασης της Αμμουδάρας.

Ποτέ η “Συνεργασία Ευθύνης” δεν ταυτίστηκε με το ότι έχει συμβεί από προηγούμενες διοικήσεις. Επανειλημμένα τονίζεται ότι δεν ήρθε για να ισοπεδώσει τη δουλειά κανενός. Δεν απαξιώνει με ευκολία και κυρίως δε μηδενίζει, ούτε οικειοποιείται. Αντιθέτως ό,τι καλό έχει γίνει για τον τόπο θα το συνεχίσει και όπου κριθεί απαραίτητο θα το βελτιώσει. 

Στο πλαίσιο αυτό η “Συνεργασία Ευθύνης” ρωτά να μάθει, για να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη που δεν βρίσκεται μέσα στα συρτάρια του Δήμου, ποιος εκπόνησε τη μελέτη για το παραλιακό μέτωπο, πόσο κόστισε και από ποιους πόρους πληρώθηκε, αφού η δημοτική αρχή λέει ότι την ξεκίνησε από το μηδέν; Και γιατί η νυν δημοτική αρχή χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη μελέτη απλά ως μια ΓΕΝΙΚΗ αρχιτεκτονική ΠΡΟΤΑΣΗ;

Σε ποια ακριβώς έκταση επεκτείνεται και ποια η χιλιομετρική απόσταση; Από ποιο μέχρι ποιο σημείο δηλαδή; Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που είχε γίνει στο παρελθόν εξέταζε την ανάπλαση από το ύψους του Ξηροπόταμου έως και τον Αλμυρό ποταμό.

Ποιες αδειοδοτήσεις φέρει;

Και τέλος γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιαστεί τίποτα με στοιχεία και έγγραφα για την πορεία αυτού του σημαντικού έργου;

Υ.Γ. 1 Πριν μερικές ημέρες ο κ. Μποκέας μέσω των social έλεγε ότι η μελέτη «ολοκληρώνεται και εγκρίνεται».

…Μάλλον τελικά υπάρχουν «μαγικά ραβδιά» που εμφανίζονται προεκλογικά για πληθώρα θεμάτων...

Υ.Γ. 2 Η δε κριτική, για το πως η παράταξή παρουσιάζει τις θέσεις και τις απόψεις της υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν βιντεοσκοπημένα λογύδρια...».

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα fake news που, όπως υποστηρίζει, διακινούνται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν το έργο της Αγροτικής Οδοποιίας στο Δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου:

«Το έργο “Αγροτική Οδοποιία Δήμου Μαλεβιζίου” εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στις 17 Μαρτίου 2023 με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου έλαβε απόφαση έγκρισης των όρων που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την υπ’ αριθμό 3811-9/27-04-20231 απόφαση του, στην οποία εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού δανείου στο Δήμο μας, συνολικού ποσού 2.000.000,00 €, ενταγμένο στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για την εκτέλεση του έργου: “Αγροτική οδοποιία Δήμου Μαλεβιζίου”. Κι αυτό γιατί οι χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους όλης της χώρας δίνονται μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών ανέκαθεν.

Στις 8 Αυγούστου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 49 του Ν.4830/2021,  έκρινε πως η απόφαση της οικονομικής Επιτροπής θα πρέπει να έχει τη μορφή της αποδοχής όρων του δανείου και όχι εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή έκρινε πως για τη σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά μόνο απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στις 18 Αυγούστου η Οικονομική Επιτροπή με την με αρ. 175/2023 απόφασή της, αποφασίζει την έγκριση των όρων της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Αυγούστου ΟΜΟΦΩΝΑ ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση του με βάση το παραπάνω έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου  7758/8-8-2023 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε την με αρ. 175/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου για τη σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών για την εκτέλεση του έργου “Αγροτική Οδοποιία Μαλεβιζίου”.

Με την τελευταία απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δίνεται το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλει να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως το έργο της αγροτικής οδοποιίας θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους διακινούν Fake News πως τα χρήματα για την αγροτική οδοποιία δεν υπάρχουν».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News