Προτείνει τη δημιουργία δεύτερου κυνοκομείου

Παραπολιτικά
Προτείνει τη δημιουργία δεύτερου κυνοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλήγοντας, ο Ζαχαρίας Χιωτάκης κάνει λόγο - εκτός από τα θέματα της ασφάλειας - και για σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς τα σκυλιά αφοδεύουν στους δρόμους, στην πλατεία, στις γειτονιές και στις αυλές των σπιτιών και πλέον η κατάσταση είναι αφόρητη

Την πρόταση δημιουργίας δεύτερου κυνοκομείου στον δήμο Ηρακλείου, με την επιλογή μίας δασικής περιοχής όπου και δε θα υπάρχουν αντιδράσεις κατοίκων και ως εκ τούτου δε θα χρειάζονται υπογραφές ιδιοκτητών γειτονικών χωραφιών, προτείνει προς τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρακίων, Ζαχαρίας Χιωτάκης, χαρακτηρίζοντας για το χωριό του, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή ως εκρηκτική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά!

«Έχουν πλέον εξελιχθεί σε αγέλες. Και επειδή δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας ψύχραιμοι στη θέα των αδέσποτων σκυλιών, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο έντρομος άνθρωπος τρέχει πανικόβλητος και τα σκυλιά του επιτίθενται. Έχουμε πολλές περιπτώσεις με δαγκώματα ανθρώπων από αδέσποτα σκυλιά. Εγώ προτρέπω τα θύματα να το καταγγέλλουν στην Αστυνομία, αλλά επειδή δε θέλουν να μπαίνουν σε μπελάδες, δεν πάνε να το καταγγείλουν. Όμως, κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή», λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος των Σταυρακίων του Δήμου Ηρακλείου.

«Ο νόμος είναι τέτοιος που κάθε φορά που θα πάρουν ένα σκυλί από το χωριό μας, αφού το στειρώσουν, το ξαναφέρνουν πίσω. Ναι, αλλά έτσι η κατάσταση διαιωνίζεται. Και ασφαλώς δε φταίνε τα σκυλιά. Ευθύνονται οι ασυνείδητοι που τα εγκαταλείπουν. Μάλιστα, γεννάνε κιόλας, με συνέπεια η κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη».

Καταλήγοντας, ο Ζαχαρίας Χιωτάκης κάνει λόγο - εκτός από τα θέματα της ασφάλειας - και για σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς τα σκυλιά αφοδεύουν στους δρόμους, στην πλατεία, στις γειτονιές και στις αυλές των σπιτιών και πλέον η κατάσταση είναι αφόρητη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News