Έκθεση Λυκείου: «Γράψτε τη νεκρολογία σας»...

Παραπολιτικά
Έκθεση Λυκείου: «Γράψτε τη νεκρολογία σας»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μικρό σημείωμα διευκρίνιζε «σας ευχαριστώ που συνειδητοποιείτε (...) ότι δεν υπάρχει απολύτως καμιά πρόθεση να σας ταράξω». Λίγες μέρες μετά απολύθηκε

Ένας Αμερικανός καθηγητής λυκείου έχασε τη δουλειά του αφότου έδωσε στους μαθητές του ένα κάπως ιδιαίτερο θέμα έκθεσης: “Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής σας, γράψτε τη νεκρολογία σας”!

Κι όμως... Αυτό ήταν το θέμα έκθεσης που έβαλε Αμερικανός καθηγητής λυκείου στους μαθητές του... Έτσι, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τον κατηγόρησε ότι έδωσε μια «ακατάλληλη εργασία» στους μαθητές του και τον απέλυσε...

Ο 63χρονος Τζέφρι Κιν εξήγησε με μήνυμά του στο Facebook ότι ήθελε να συνδέσει το μάθημά του με μια άσκηση που αποσκοπούσε στην προετοιμασία των μαθητών για τον κίνδυνο εισβολής ένοπλου στο λύκειό τους, κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ο Κιν ζήτησε από τους μαθητές του να αποτυπώσουν στο χαρτί τις “εντυπώσεις” τους, που συνδέονταν με αυτή την προσομοίωση, και να σκεφτούν ποια είναι τα αίτια που έχουν ως συνέπεια να επαναλαμβάνονται οι σφαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις πιθανές θεραπείες των αιτίων και ως εκ τούτου να φανταστούν τη μεταθανάτια ζωή τους.

Ένα μικρό σημείωμα διευκρίνιζε «σας ευχαριστώ που συνειδητοποιείτε (...) ότι δεν υπάρχει απολύτως καμιά πρόθεση να σας ταράξω». Λίγες μέρες μετά απολύθηκε.

Ήταν μια «ακατάλληλη εργασία»...

Σε δελτίο Τύπου, που αναδημοσίευσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι σχολικές Αρχές τον κατηγορούν ότι έδωσε μια «ακατάλληλη εργασία» στους μαθητές του. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του μιλώντας στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο σκοπός «δεν ήταν να τους τρομάξω ή να τους κάνω να νομίζουν ότι θα πεθάνουν, αλλά να τους βοηθήσω να καταλάβουν τι είναι σημαντικό στη ζωή τους», είπε στο NBC.

Η απόλυσή του τον άφησε «άναυδο», όπως δήλωσε στο Fox 5: «Μιλούσα στους μαθητές για τον κόσμο στον οποίο ζουν, για όπλα, γι’ αυτούς που πυροβολούν...».

Τα όπλα έγιναν το 2020 η κύρια αιτία θνησιμότητας των ανήλικων Αμερικανών, με 4.368 θανάτους, ξεπερνώντας τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα και από υπερβολική δόση ουσιών, σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Τα λουτρά αίματος στα σχολεία αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος, αλλά αφήνουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Οι “σφαγές” στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκλονίστηκαν κυρίως από τις σφαγές που διαπράχθηκαν το 2012 σε σχολείο του Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ (με 20 παιδιά νεκρά) και τον Μάιο του 2022 σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας (με νεκρά 19 παιδιά και δύο δασκάλες). Ωστόσο, η πλειονότητα των Αμερικανών παραμένει ιδιαίτερα προσκολλημένη στο δικαίωμα της οπλοφορίας και δε θέλει να ακούσει για μεταρρυθμίσεις, ούτε για ελάχιστες.

Δύο αιρετοί αξιωματούχοι από το Τενεσί (νότια) εκδιώχθηκαν πρόσφατα από το τοπικό κοινοβούλιο γιατί ένωσαν τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών που πήγαν στο κοινοβούλιο για να ζητήσουν καλύτερους κανονισμούς για τα πυροβόλα όπλα, μετά τη σφαγή στα τέλη Μαρτίου σε δημοτικό σχολείο στο Νάσβιλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News