Στην ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κουράκης - Τον Μάιο στην Κρήτη η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Παραπολιτικά
Στην ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κουράκης - Τον Μάιο στην Κρήτη η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννη Κουράκη και του Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιάννη Καραγιάννη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατανομής των ΚΑΠ, οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις, η Ναυαγοσωστική Κάλυψη, η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και οι προσεισμικών ελέγχων των δημόσιων κτιρίων της Κρήτης

O πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, συναντήθηκε σήμερα 23 Μαρτίου 2023 με τον Γενικό Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιάννη Καραγιάννη, ενώ παράλληλα είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διεύρυνσης της ήδη αγαστής συνεργασίας τους, στους τομείς αρμοδιότητας κάθε φορέα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ο νέος τρόπος κατανομής των ΚΑΠ, ζήτημα το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί και συζητηθεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με το βλέμμα στραμμένο στην νέα τουριστική περίοδο, ο κ. Κουράκης έθεσε στον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ, αφενός το θέμα της Ναυαγοσωστική Κάλυψης ως προς τη χρηματοδότηση των δήμων για αυτό το σκοπό, αλλά και της μείωσης ανταλλάγματος της παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με τις ΔΕΥΑ και την υπαγωγή τους στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ΔΕΥΑ τόσο Οικονομικά όσο και με στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού τους, τονίζοντας παράλληλα ότι το Νερό πρέπει να παραμείνει ως Δημόσιο Κοινωνικό αγαθό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης τοποθετήθηκε στο θέμα των προσεισμικών ελέγχων των δημόσιων κτιρίων της Κρήτης, δεδομένουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο πρωτοβάθμιος έλεγχος με προτεραιότητα στα σχολεία και νοσκομεία. Όπως είπε, «η διενέργεια των Προσεισμικών Ελέγχων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα σε δημόσια κτίρια, σχολεία, κ.ά, με την συνεργασία του ΟΑΣΠ – ΤΕΕ και της ΚΕΔΕ.

Στην Κρήτη η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Τέλος, ο κ. Κουράκης κάλεσε την Επιτροπή Οικονομικών και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ να συνεδριάσουν στην Κρήτη. Πρόσκληση, την οποία η ΚΕΔΕ αποδέχτηκε άμεσα και όπως συναποφασίστηκε, η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 4 και 5 Μαΐου 2023, με βασικό θέμα τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και με την συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News