Ο Φραγκίσκος Παρασύρης στο πλευρό της ΔΕΥΑΗ

Παραπολιτικά
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης στο πλευρό της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο «μέσα από μια προσχηματική διαβούλευση και σε σχεδόν 300 άρθρα ρυθμίζονται κρίσιμα ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα», εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ του νομού Ηρακλείου.

Απευθυνόμενος στους δεκάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, τόνισε πως η μεταφορά της εποπτείας και της κοστολόγησης-τιμολόγησης του νερού στη ΡΑΕ με «εν κρυπτώ ρυθμίσεις» οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ύδρευσης. «Με διαγνωσμένα τα προβλήματα στη διαχείριση του νερού, με την έλλειψη δικτύων και την κακή κατάσταση των αστικών και αγροτικών δικτύων άρδευσης, η κυβέρνηση με τη μετονομασία της ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων προωθεί μια λύση αντίθετη με την αρχή της καλής νομοθέτησης, αφού αγνοεί ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι σήμερα μπλοκάρουν την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης νερού».

Μέσα από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει θεσμικά, οργανωτικά και διοικητικά τις ΔΕΥΑ, που πρέπει να λειτουργούν με ανταποδοτικότητα, ανοίγει τον δρόμο για μια αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος. Στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο Φραγκίσκος Παρασύρης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις απόψεις του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην υπό εξέλιξη κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News