Τι δεν έκανε ο Καραμανλής από το 2009...

Παραπολιτικά
Τι δεν έκανε ο Καραμανλής από το 2009...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την απόσυρσή του από την πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε κάτι πολύ σωστό στην τελευταία της συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη. Είπε πως τιμά την ψήφο των πολιτών και γι’ αυτό αισθάνεται πως είναι ενεργή. Έτσι πρέπει να το βλέπει ο κάθε βουλευτής.

Ο Κώστας Καραμανλής, δυστυχώς, από το 2009 απέχει από τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Οι δημόσιες παρεμβάσεις του είναι ελάχιστες και, όταν το κάνει, υπάρχει στόχευση. Οι ελάχιστες παρεμβάσεις που έχει κάνει τα τελευταία σχεδόν 14 χρόνια ήταν προϊόντα συζητήσεως με τους αρχηγούς της Ν.Δ., οι οποίοι, στο όνομα του συμφέροντος της μεγάλης παράταξης, επικαλέστηκαν τον Καραμανλή, με τον τελευταίο να παίρνει τον λόγο για να έχει συσπειρωτικό χαρακτήρα. Ξεκάθαρη πολιτική τακτική εξαίρεση αποτέλεσε η τελευταία του ομιλία στην Κρήτη, όπου μίλησε για «διαφάνεια και δικαιοσύνη», ενώ μεταξύ άλλων εξαπέλυσε έμμεση κριτική στον νυν πρωθυπουργό.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Καραμανλής δεν τίμησε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Καμία δημόσια παρέμβαση δεν έκανε πάνω στα μείζονα ζητήματα της πατρίδας. Δε λογοδότησε ποτέ. Και κυρίως δεν έκανε μια μορφή κριτικής ή αυτοκριτικής... έστω και γραπτής. Τα πάντα ήταν στο παρασκήνιο. Πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον αποτυπώσει, παρά τις επικοινωνιακές του ικανότητες, με αρνητικό πρόσημο, το οποίο οφειλόταν στην αδράνεια και στη μη λήψη έγκαιρων μέτρων. Ο δημόσιος άνδρας οφείλει πάντα να μιλάει σε όποιο μετερίζι και να βρίσκεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News