Στο Πειθαρχικό ο δήμαρχος Γόρτυνας και 6 αιρετοί

Παραπολιτικά
Στο Πειθαρχικό ο δήμαρχος Γόρτυνας και 6 αιρετοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο “μικροσκόπιο” της έρευνας έχουν μπει τα όσα είχαν καταγγείλει επισήμως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σχοιναράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταύρος Ξυλούρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Βεϊσάκης

Κινητικότητα καταγράφεται εκ νέου στο μέτωπο της διερεύνησης των καταγγελιών που είχαν γίνει το 2021 από πλευράς μελών της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής Αρχής Γόρτυνας, με φόντο αποφάσεις οικονομικού χαρακτήρα που είχαν παρθεί κυρίως σε επίπεδο Οικονομικής Επιτροπής με αναθέσεις υπηρεσιών, συμβάσεων κ.λπ.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, κλήθηκαν για εξηγήσεις στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης και 6 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, εκ των οποίων 4 από την παράταξη του δημάρχου και 2 από την αντιπολίτευση.

Στο “μικροσκόπιο” της έρευνας έχουν μπει τα όσα είχαν καταγγείλει επισήμως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σχοιναράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταύρος Ξυλούρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Βεϊσάκης.

Οι ίδιοι είχαν καταγγείλει τότε ένα γαϊτανάκι παράνομων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων έργων, ακόμα και πληρωμές χωρίς εγκρίσεις, εγείροντας από την πλευρά τους θέμα πρόκλησης οικονομικής βλάβης στον Δήμο Γόρτυνας...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατέθεσαν τις απόψεις και τα υπομνήματά τους, δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, δηλαδή ενώπιον των τριών εφετών, του αρμόδιου προϊσταμένου της Αποκεντρωμένης και μίας αιρετής που αντικατέστησε τον απόντα δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού εξετάσει τα δεδομένα, θα κάνει την εισήγησή του προς την ειδική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μαρία Κοζυράκη, που θα λάβει και την τελική απόφαση, είτε απαλλαγής-αθώωσης των αιρετών, είτε της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων, όπως ακόμα-ακόμα και την έκπτωση από τις θέσεις τους.

Ερωτηθείς σχετικά από τη “Νέα Κρήτη”, ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης δε θέλησε να σχολιάσει κάτι, δηλώνοντας πως βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News